11 april 2013

En daarmee sluit ik de vergadering

Dat was lang geleden dat ik een vergadering had voorgezeten, maar gisteravond was dat weer eens het geval. Het voelde heel vertrouwd om te openen, agenda, notulen en dan de financiële aangelegenheden waar ik geen verstand van heb, toegelicht door penningmeester en bureau. De discussies over de op handen zijnde onderhoudswerkzaamheden aan de flat, want het betrof de ALV van onze Vereniging van Eigenaren (VvE) van de flat. Binnen het bestuur ben ik secretaris, maar bij afwezigheid van de voorzitter had ik de "eer" om deze vergadering in ieder geval technisch voor te zitten.
Nu heb ik mijn steentje bijgedragen bij de voorbereiding van het werk voor het komend jaar.  Aannemers selecteren; ontvangen, spreken en rondleiden; offertes aanvragen; offertes beoordelen; nabespreking en dat alles in overleg met mede-bestuursleden en binnen de bouwcommissie van de VvE. De start van de werkzaamheden hangt natuurlijk samen met de goedkeuring van de daarmee samenhangende begroting en dat was derhalve één van de vergaderpunten van de ALV.
Het deed me veel plezier om weer eens middenin het "gerammel", zoals mijn vriend Dick dat noemt, te staan en zo'n beslissingsproces in goede banen te geleiden. Het meest plezierige vond ik het compliment van één van de bewoners dat zij aan het bestuur als geheel gaf voor de inspanningen die zij voor het algemeen belang doet.

1 opmerking:

Leonoor zei

Wat fijn dat je weer iets hebt kunnen bijdragen binnen de VvE.