07 december 2012

Dungeons and dragons met magisch voedsel

Drie van de spelers versterken zich
met magisch voedsel
(Foto Peter van Elven)
Mijn zoon Peter is gek op spelletjes. Met verschillende vrienden-groepjes onderneemt hij activiteiten op spelgebied zoals LARP (Life Action Role Playing) en Dungeons and Dragons, afgekort als DenD. Inmiddels kent dat ook een werkwoordsvorm, DenD'en en heeft Peter zelfs een ruimte in zijn riant onderkomen ingericht, speciaal voor het spelen van DenD. LARP is een buitenspel.
Zoon Peter mag zich verheugen in een aantal bijzondere vriendschappen, die vanaf de lagere school tot op de dag van vandaag hecht zijn gebleven. En die gasten ken ik natuurlijk ook al heel lang hoewel ik ze de afgelopen tien jaar niet meer heb gezien. Met zijn twee klasgenoten Eric en Jim vormden ze de drie musketiers aldus de juffrouw van de klas; Tycho hoorde ook tot die vriendengroep maar zat twee klassen hoger. Vroeger al op de Hoflaan kwamen deze lagere school vrienden regelmatig bij ons over de vloer om DenD te spelen. An en ik vonden dat altijd gezellig zo'n stel van die jongens die druk bezig waren en helemaal verdiept waren in hun spel. Vaak maakte ik een grote pan rijstebrij voor die knapen; dat ging er wel in. En Jim, hier op de foto op de voorgrond verzon voor deze zoetigheid de benaming "magisch voedsel" dit natuurlijk in verband met DenD dat voor zover ik weet zich ook altijd afspeelt in magische sferen.
En zo hoorde ik dinsdag van Tycho dat de vriendenclub op donderdag weer bijeen zou komen en DenD zou gaan spelen en hij herinnerde mij eraan dat er dan vroeger magisch voedsel was. Dat was bij mij een beetje weggezakt, maar ik vond het zo'n leuke gedachte dat ik met Tycho afsprak dat ik twee liter magisch voedsel zou afleveren en bij Peter achter in de schuur zou zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Het is kennelijk allemaal goed gekomen want op deze foto zie je Peters' goeie vrienden Tycho, Jim en Eric terwijl ze het magisch voedsel op ernstige wijze verorberen. Peter heeft natuurlijk de foto gemaakt.
Commentaar was: "Het was goed binnen te houden". Een groter compliment kun je niet krijgen, noch verwachten.

Geen opmerkingen: