20 december 2011

Bladblazers, niet goed voor de natuur

Blad blazen bij mij voor de flat in het plantsoentje
Van de week een hels kabaal, zowel voor als achter m'n flatje. En ja hoor, met twee wagens en zeker vijf bladblazende mannen werd er met man en macht gewerkt om straat en plantsoen vrij te maken van blad. Ik vind dat altijd zo'n achterlijk gezicht wanneer er geen bladeren liggen op de zwarte aarde; dat hoort toch zo. Maar nee, alles moet weg. Ook achter m'n flat liep iemand met zo'n blazer kabaal te maken.
Toevallig kreeg ik van Badda, één van de leden van de sectie Thijsse van de Nederlandse Entomologische Vereniging (NEV) een e-mailtje over dit verschijnsel dat natuurlijk heel slecht is voor het bodemleven: 
citaat:
Het is o.a. nodig dat gemeenten beter op natuur aangepast plantsoenbeheer gaan voeren. Ik zie het steeds vaker dat bladeren niet alleen van de straat (nog te begrijpen), of van het gras (ook nog beetje te begrijpen) maar ook van onder de struiken en dergelijke wordt weggeharkt. Wat is dat toch voor groenbeleid. Of verdient men op die manier aan de bladaarde die verkocht kan worden? Laat ik eindelijk eens in actie komen om al die gemeentemensen aan te schrijven.
Met alle narigheid van afnemende steun voor natuurbeheer hoop ik dat er toch voldoende enthousiaste dragers zullen blijven.
Einde citaat

Geen opmerkingen: