11 oktober 2020

To soap or not to soap

Zeepje is duidelijk gebruikt

 Mijn goede vriend Dick stuurt mij zeer regelmatig interessante of amusante informatie; kan gaan over muziek, nieuwe boeken, wandeldingen en wat dies meer zij. We kennen elkaar al zo lang en hij kent veel van wat mij zo bezig houdt. Dat was ook al voor de internet tijd het geval; dankzij Dick heb ik inmiddels zo'n kleine veertig jaar geleden het lange afstands wandelen leren kennen en, niet te vergeten de klassieke muziek. Maar nu kreeg ik deze week een grappige link van hem naar een artikel in de blendle over het gebruik van zeep.
Roos en ik gebruiken al vele jaren geen zeep of andere cosmetische artikelen als deodorant en zelfs tandpasta niet meer; in onze ogen - en inmiddels ook gegrond op onze ervaring - volstrekt overbodige zaken ons slechts aangepraat via marketing. Blijft toch merkwaardig in dit tijdsgewricht waarin zelfs wordt aangedrongen om zeer regelmatig je handen te wassen en ik moet dan ook wel bekennen dat ik dat heden vaker doe dan ooit in de afgelopen jaren.
Afgelopen kerst kreeg ik vanuit Brazilië van de moeder van Marjorie een drietal stukken zeep; tja wat moet je daar nou mee als je nooit zeep gebruikt. "Voor het scheren!", bedacht ik mij. Tot dan toe gebruikte ik de zeepjes uit de verschillende hotels waar we bivakkeerden tijdens uitjes; maar vanaf die tijd de eerste van de drie en de tweede ligt nu vanwege de Corona in de keuken om de handen te wassen en een derde in het toilet bij het fonteintje.

Geen opmerkingen: