09 oktober 2020

Een power nap met kleindochter

Bram vond het leuk als ik hem voerde

 Vandaag was een echte opa dag. Afspraak met dochter om in Utrecht naar de markt te gaan en daarna met kleindochter weer terug naar Gouda om kleinzoon van school te halen en verder de dag door te brengen. De afspraak liep niet helemaal soepel maar uiteindelijk zag ik Joke en het blonde koppetje van Ronja bij de groentekraam op de markt. Lief hoor om herkend te worden door zo'n tweeëneenhalf jarige. Ik bedacht mij dat ik nu wel in de gelegenheid was om schapenkaas te kopen bij de bekende verkoper van Boerderij de kooihoek. Ik kocht een stukje van de overjarige; zag er prachtig uit en bleek bij later proeven ook bijzonder van smaak te zijn. Joke moest nog een en ander kopen op de markt bij een andere kraam. We gingen nog ergens op een bankje bij de Oudegracht een broodje eten dat Joke had gekocht op de markt en daarna weer met de trein terug naar Gouda. 
Joke haalde samen met Ronja Bram van school en ik verdwaalde weer eens op weg naar hun huis in Gouda. Vind ik niet zo heel erg want Gouda is een leuke stad. Ik kwam bij een prakje achter de molen en zag daar een gedenkteken omtrent twee broers die in de 16e eeuw een verbond hadden gesloten in Indië. Grappig dat het hier precies de tijd besloeg waarover ik heden aan het lezen ben over de wederwaardigheden van Nicoló Macchiavelli. 
Aangekomen bij het adres ontkwam ik er natuurlijk niet aan om voor te lezen; dat is opa's taak. Bram had kennelijk een nieuw boek uit de bibliotheek en ik heb het twee keer voorgelezen. Vraag mij niet waar het over ging, maar mooi vonden ze het. 
Joke moest met Bram naar het ziekenhuis en in die tijd ging Ronja haar middagtukje doen; ik had een rustige oppas en zakte wat weg op de bank; van dat voortdurende vragen om je aandacht word ik doodmoe. Pieter werkte thuis vanwege Corona en kwam naar beneden met de nog niet geheel wakkere Ronja; we deden samen nog even een power nap op de bank totdat Joke weer thuis kwam. De kinderen gingen even lekker in de tuin spelen met krijt en ik zat er een beetje bij. 
Gezellig blijven eten en met bus en trein naar Roos. Fantastisch die Intercity direct van Gouda naar Zwolle; gaat razendsnel.

1 opmerking:

Schwarze Milch zei

Grappig, dat ik precies vandaag ook Machiavelli ben tegengekomen en wel in het boek "Die Erfindung der Intoleranz" van Stephen Greenblatt. Daarin las ik net dat onze Niccolò in het geheim alle 7'400 versen van Lucretius had gecopiëerd!