30 oktober 2020

Weer naar Valkenburg

 Bij enkele personeelsleden van het hotel Schaepkens van St Feith zijn we al bekend; we komen hier vaak in het kader van de bridgeweekends die Dekker Bridge organiseert; overdag lekker wandelen en 's-avonds heb je wat te doen met het bridgen en - zeker niet te vergeten - de overheerlijke maaltijden die door het hotel worden geserveerd. We zijn dan ook graag van de partij als Dekker hier naar toe gaat, maar laten het wel van het weer afhangen; wandelen heeft met nadruk onze prioriteit hoewel ik het bridgen tegenwoordig wel meer weet te waarderen; kan er kennelijk beter tegen als het tegen zit.
Zo vertrokken we vanmorgen uit Wijhe voor de toch wel erg lange rit naar Valkenburg. Uiteindelijk konden we halverwege de middag inchecken nadat we eerst nog een broodje hadden gescoord bij de slager.
We gingen direct op weg voor een korte wandeling voor het diner; op geleide van Komoot, gehanteerd door Roos!, liepen we een uurtje in het groen, helaas in het kabaal van een snelweg, rond en in de buurt van Valkenburg; hadden we nog niet eerder gevonden. Waar Komoot al niet handig voor is; we zijn beiden erg tevreden over deze internationale gratis verkrijgbare App en adviseren die dan ook voor iedere wandelaar. Vriend Dick gebruikt hem ook voor het organiseren van groepswandelingen; lijkt me daar inderdaad heel handig voor. Ik ben niet zo van groepswandelen, maar het zou verdraaid goed zijn als lieden die dat wel op zich zouden willen nemen groepen mensen stimuleren die anders niet in hun eentje aan de wandel gaan; beweging is zo belangrijk voor een goede gezondheid. Ik kan het helaas niet opbrengen.
Om vijf uur maakten we kennis met de groep bridgers; de wedstrijdleider zei inderdaad dat ze erg blij waren dat wij op het laatste moment nog hadden aangesloten bij deze groep; nu was het mogelijk om een leuke competitie vorm te geven; anders zou de groep daar eigenlijk te klein voor zijn geweest. 
Natuurlijk een voortreffelijk diner waarbij Roos zich weer onbeschaamd te buiten ging aan het nagerecht en met name aan de slagroom waarvoor Schaepkens beroemd is in Wijhe.
We speelden bridge met plezier en eindigden iets onder het midden. Geslapen als de bekende roos, naast mijn Roos.

Geen opmerkingen: