04 oktober 2020

Mooi verjaardagsconcertje

Helemaal jarig vandaag

Vanmorgen natuurlijk direct bij het wakker worden mijn Roosje gefeliciteerd met haar verjaardag. Thee gezet en lekker ontbeten. Roos kreeg allemaal WhatsApp berichtjes en andere felicitaties via Facebook; ze werd niet vergeten. Zelfs een video telefoon met de twee dametjes van Mariska, Lieva en Guusje die oma beslist wilden feliciteren en honderduit vroegen naar wat ze wel niet had gekregen en dat ze zo'n mooi verjaardags T-shirt aan had; kostelijk. Ook wensen uit het verre Oosten en natuurlijk van familie en vrienden. Ze zat er echt van te genieten en terecht. Mijn buurvrouw Kaat wist tot mijn verrassing zelfs dat Roos jarig was en had gisteren een bos bloemen aan mij voor Roos meegegeven en zelfs 2 oliebollen om Roos' "oudjaar" te vieren. Dat hebben ze niet gehaald, want we hadden ze al bij de thee gistermiddag soldaat gemaakt.
We hadden eigenlijk deze week naar Duitsland gegaan met Dekker Bridge en H&W; dat ging niet door vanwege dat virus waarvan ik de naam niet meer kan en wil horen. Maar een groot geluk bij een ongeluk was dat we nu wel naar het recital van Maartje Rammeloo konden gaan, een concert van de Vrienden van het Lied in Zwolle. Daarvoor was speciaal een grote ruimte ter beschikking gesteld zodat publiek en uitvoerenden veilig zouden zijn. En dat was toch een spetterende voorstelling. Pianist Mark van Nispen lichtte de liederen toe zodat Maartje - aldus haar eigen zeggen - haar stem een beetje kon sparen. Nou, dat deed ze tijdens het zingen niet hoor; ze zong met een fantastische dynamiek liederen van Debussy en FaurĂ©, voor de pauze en van Rimski-Korsakov en Rachmaninov na de pauze. 
De zaal was behoorlijk goed geventileerd, u weet wel waarom, en ik had te doen met Maartje die in een prachtige outfit maar wel met blote armen moest optreden in die kou. Roos en ik zaten lekker vooraan en konden pianist en zangeres goed zien en horen. Er was maar weinig publiek helaas, maar we genoten volop. Na afloop had Roos nog graag even haar waardering naar Maartje willen uitspreken, maar de mogelijkheid ontbrak omdat publiek en uitvoerenden niet ongedwongen even konden napraten zoals altijd wel gebruikelijk is bij concerten van "de Vrienden".
Het voelde voor Roos echt als een verjaardagsgeschenk dit concert. 

Geen opmerkingen: