27 oktober 2020

Een haas schoon gemaakt

 

Smaakte prima!

Op weg naar onze jagervriend vonden we langs de weg een kort daarvoor  aangereden haas; de vogels hadden het ingewand wel al opgepeuzeld maar verder was het beest nog prima voor consumptie. Toen ik nog bij het CLB werkte vertelde een van de laboranten dat hij onderweg van Lelystad naar Amsterdam zo vaak aangereden wild langs de kant van de weg zag liggen. Op mijn verzoek nam hij dat - indien het niet was overreden -  mee  naar het werk voor mij, Ik maakte het dan thuis schoon en at er smakelijk van. Ook toen ik nog maar net hier in de flat woonde vond ik een keer, onderweg naar een lezing aan de universiteit een nog maar net doodgereden konijn. Ik heb dat toen aan de kant gelegd en op de terugweg meegenomen. Dat was wel de laatste keer dat ik zelf wild had schoongemaakt. Toen onze jagervriend mij uitnodigde om het vandaag gevonden haas samen schoon te maken, hielp ik hem dan ook graag. Leuk zo samen aan de gang. 
Was weer verdraaid gezellig om zo met z'n vieren aan de koffie te zitten; we hebben altijd wat te praten. We sloegen e.e.a. in uit de vriezer vol lekkers; vooral ree dit keer.
Was best een heel gesleep - ik zou het de volgende dag best in m'n rug voelen - naar Deventer CS. Daar namen Roos en ik afscheid en gingen elk ons weegs naar huis. Thuis gekomen ben ik snel aan het braden gegaan; het haas lag binnen 12 uur nadat het was doodgereden in de pan. Flink aanbakken en dan stoven met wat water erbij. In de loop van de avond was het heerlijk gaar en hebben de twee voorpootjes mij een culinair genoegen verschaft.
's-Avonds nog heerlijk gestepbridged met Roos. Ik heb weer eens lol in het spelletje!

PS De foto heb ik gecopieerd van de blog van Roos

Geen opmerkingen: