02 oktober 2019

Zout vergeten

Afgelopen nacht realiseerde ik mij dat ik had vergeten om zout in de paté te doen tijdens de voorbereiding. Vandaag zouden we hem gaan aansnijden; hij stond overigens nog in de oven; ik had hem graag in de doelkast willen doen maar die was overvol.
Vanmorgen togen Roos en ik naar de flat om daar met z'n drietjes te ontbijten. Gelukkig stond Jessy nu niet af te wassen ook al stond er nogal wat. Ik maakte een stevige pan met roerei en dat verorberden we. De paté was naar mijn smaak goed gelukt; Jessy vond het maar zo zo, Roos vond hem ook heerlijk ook al moest je er wat zou op strooien.
Het was al laat toen we klaar waren met ontbijten en ik merkte al dat de moeheid vooral bij Jessy was toegeslagen; het valt ook niet mee om zo intensief met elkaar bezig te zijn. En ook al hadden we maar een zeer klein deel van het kookprogramma afgewerkt stelde ik haar voor de keuze om lekker naar huis te gaan; dat klonk haar zeer welkom in de oren en vanaf ons balkon woven we haar uit. Waren drie ontzettend genoeglijke dagen geweest; heel intensief; ik was ook behoorlijk moe.
Intussen was het mooi, zij het wisselvallig weer geworden; we gingen lekker aan de wandel door ons bos. Thuis gekomen het restant van de hertenlever opgebakken met een stuk overgebleven ui en smakelijk opgegeten als lunch. Intussen een rozijnennotenbrood gemaakt om morgen mee te nemen naar vriend Dick in Limburg.
Terwijl ik deze bloggies aan het schrijven was kreeg ik nog een serie foto's van de kids die in een tuincentrum leuk kennis maakte met wonderlijke huisdieren als een reuzenspin en een reuzenslang. Vonden ze niet eens erg eng!

Geen opmerkingen: