29 oktober 2019

De martelmatjes bij Debbie

Zoals vrijwel iedere dinsdag waren we vanmorgen weer aanwezig bij de Pilates les bij Sportcity, onze fitness club. Debbie maakt voor de oefeningen gebruik van verschillende hulpmiddelen waaronder de muismatjes. De gladde kant beneden en dan schuiven maar. Tot voor kort kreeg ik die oefeningen nauwelijks voor elkaar, maar sinds ik 10 kilo ben afgevallen en trouw naar de Pilates lessen ga krijg ik het behoorlijk voor elkaar. Na de les voelde ik wel dat ik m'n lijf grondig had gebruikt; beetje stijf, hier en daar spierpijn maar vooral een tevreden gevoel.
Na afloop nog even lekker uitbuiken op de ligbedjes bij de sauna; in die hitte waag ik me niet meer vanwege mijn ogen; ik heb het gevoel dat ik het aan overmatig sauna gebruik heb te wijten dat ik zo slecht ben gaan zien. Sinds ik dat niet meer doe is het niet erger geworden geloof ik.
Melk en boter halen bij boer Dirk en daarna even bij Theo langs. Hij redt zich steeds beter; ik gaf hem advies hoe hij zelf prei kon klaar maken. De tuin staat nog vol met lekkers waaronder een paar enorme struiken rucola; daar ben ik zo gek op!

Geen opmerkingen: