10 oktober 2019

Het jaar van de vliegenzwam

Hessenweg
Vandaag, donderdag, marktdag in Soest. Dat is zo'n gezellige markt en daar hebben ze zulke heerlijke boerenkaas en bij slager Edward zulk lekker vet pekelvlees en gelardeerde lever dat ik wel moest gaan. Bovendien was het uitgesproken wandelweer. Dikke wandelsokken aan, de nieuwe wandelschoenen en vort met de geit.
Met Komoot probeerde ik mijn weg te vinden; viel niet mee om de richting goed vast te houden. Op enig moment geloofde ik het wel; er stond een bus naar Soest Zuid en van daaruit weet ik de weg precies. Echter ,,,, rustig in die bus gezeten zag ik precies waar ik was omdat ik even rustig kon zitten. De bus was nog niet vertrokken dus, tot verbazing van de chauffeur checkte ik weer uit en ging weer aan de wandel. Ik vond een uitweg uit Soest, parallel aan de weg naar Bilthoven en uiteindelijk een pad langs de afrastering van paleis Soestdijk, Hessenweg geheten, en kwam ik op bekend terrein, de stulp. Daar heb ik op een bankje een heerlijke boterham met pekelvlees en lever gegeten; ik had de pepermolen en een zoutvaatje meegenomen; heerlijk gewoon.
Onderweg zag ik, net als bij ons achter in het bos overal vliegenzwammen; heb er nog nooit zo veel in één jaar gezien. Kennelijk een goed vliegenzwammenjaar (18 letters, goed voor scrabble!)

Geen opmerkingen: