26 oktober 2019

Woodhenge

Roos in de theetuin
Vanmorgen na het ontbijt gingen we direct op weg om te gaan wandelen in het buitendijks gebied. Roos had een kaartje van de omgeving met daarin een wandel/fietsroute die we zo'n beetje hebben gevolgd. We hebben deze eerste dag vrijwel louter over paden gelopen en niet door de bush gestruind zoals hier is toegestaan. Het was prachtig lopen op deze zonnige dag. Ooibossen, konikspaarden en runderen liepen rond om het struweel te onderhouden; het zag er veel belovend uit. Bordjes wezen naar de Millinger theetuin; die hebben wij uiteraard bezocht en er een kopje thee gedronken. We werden erop gewezen dat er verderop een monument was van 8.500 jaar oude boomstammen die ooit opgediept waren bij baggerwerkzaamheden. Verder vernamen wij dat een bepaalde dam heden te belopen was; het water stond er laag genoeg voor. We liepen dus verder en zagen inderdaad de rechtop staande stammen van het monument dat hier Woodhenge wordt genoemd omdat de stammen net zo oud zijn als Stonehenge in Engeland.
Woodhenge
We passeerden een oude steenfabriek en in de verte zagen we een zeer smal strookje dat maar net boven water uitstak. Dichterbij gekomen zagen we dat het hier inderdaad om een pad door het water ging en dat het hier en daar enkele centimeters onder water stond. Natuurlijk staken we hier over,
Over de dam
Onderweg zagen we nog een schitterende Gingo boom waar zelfs een vrucht aan te bewonderen was. Roos vond zelfs zo'n afgevallen vrucht op de grond en nam die mee.
Na het bekende ritueel van douchen, verschonen en diner gingen we weer aan de bridgetafel, nu helaas met aanzienlijk geringer succes; we haalden iets van 49%, maar dat mocht de pret niet drukken.

6 opmerkingen:

Schwarze Milch zei

Ik heb vandaag je blog ontdekt en ik vind hem erg leuk om te lezen. Alleen moet ik nogal ver terugbladeren om te begrijpen wie wat waar is. Ik begin nu maar op 1 October, hopelijk voldoet dat.

11Science zei

Hé, wat leuk; ik krijg vrijwel nooit een reactie op deze blog. Stel ik overigens bijzonder op prijs!

Schwarze Milch zei

Nou, daar gaat-ie dan: het is misschien wel grappig om te weten hoe ik überhaupt op jouw blog beland ben. Ik logeer nogal eens bij een goede vriend van mij in Bilthoven. Dat is voornamelijk het geval als er een begrafenis van éen van onze vriendjes gepland is. Daar kom ik dan voor naar Nederland. Deze zomer was het weer zover en kort voor mijn terugreis gingen we nog even naar Dirk en Angelina om kaas te proeven en te kopen. Vorige week wist ik niet meer precies wat hun openingstijden zijn. Bij Ggl verscheen dan ook jouw belevenis bij Dirk, en toen was het nog maar een klein stapje! Vandaar!

11Science zei

Wat geestig; ik kom net weer bij Boom en Bosch vandaan; heerlijk verse melk ingeslagen. 12 jaar geleden heb ik zelfs twee winters bij Dirk in de stal gewerkt. Deze blog houdt het midden tussen dagboek en overpeinzingen; je kunt voorlopig vooruit har har; er zijn iets van 3500 postings, maar er zit een zoekvenstertje in en dan kun je iets specifieks zoeken. Groetjes uit Bilthoven.

Schwarze Milch zei

Ik heb trouwens ook een tip voor een boek, dat je waarschinlijk ook erg mooi vindt:
Gerrit Rietveld - De weelde van de eenvoud, Amsterdam, Lectura Culture (2018), 528 pp, Ill.
Meesterlijke foto's en beschrijvingen van zo'n dozijn Rietveldhuizen, die nog min of meer in de oorspronkelijke staat verkeren. Groetjes uit Bazel.

Schwarze Milch zei

Correctie: het zijn er 20!