01 oktober 2019

Lekker ontleden

Vanmorgen appte ze dat ze klaar was. Ik kwam bij de flat en daar stond ze de afwas van gisteren weg te werken. Hebben we natuurlijk even samen gefixt en daarna aan het ontbijt bij Roos. We waren heel vroeg opgestaan omdat vandaag een kozijn bij Roos zou worden vervangen; de werkers zouden er om half acht zijn. Werd, opnieuw door het boerenprotest een stuk later; ze waren er pas om 9 uur. Wij zaten intussen te ontbijten. Roos had lekker eitjes gebakken.
Jessy en ik gingen weer terug naar de flat om verder te prutsen. Ik had gisteren een reebout te ontdooien gezet en ik had zo een idee dat ze het leuk zou vinden om die te ontleden c.q. te ontbenen en intussen eens te zien hoe zo'n complex geheel van spieren, gewrichten, pezen en botten in elkaar zit. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en met een metalen handschoen en een vlijmscherp mesje in de andere ging ze aan de slag. Keurig volgde ze de verschillende spierbundels en in een uur had ze, met enige hulp van mij de zaak aan kant. Ik sneed de grote stukken in bierstukjes en hield het mooiste stuk apart voor haar om morgen mee naar huis te nemen; de biefstukjes vroor ik en kleine porties in voor later. Voor de zekerheid bakte Jessy vast een biefstukje en dat aten we met z'n tweetjes op; smaakte voortreffelijk.
Ondertussen plukte ik het vlees van het karkas van de haas die we gisteren hadden gebraden; ga ik ragout van maken.
Daarna gingen we naar het lunchconcert in Amsterdam in het grote gebouw van Opera en Ballet. Was een kwartet van Beethoven en Britten; ik vond het erg mooi ondanks dat we vrijwel achterin plaats moesten nemen vanwege de drukte.
We gingen terug via station Bilthoven en liepen terug naar huis. Onderweg liet ik haar nog zien waar ik vroeger had gewoond in de Hoflaan. Verder gingen we nog even langs bij Theo om de moestuin te bekijken en even kennis te maken. Ik nam een kropje andijvie mee.
Vervolgens gingen we bij Roos eten; ze had spruitjes gemaakt, een favoriet van Jessy en we lieten het ons goed smaken.
Na een bijzonder genoeglijke avond bracht ik haar weer naar de flat; ze was nog onzeker of ze de weg tussen flat en huis van Roos goed kon vinden en verder regende het vreselijk.

Geen opmerkingen: