06 maart 2018

Wat een stem!

Links countertenor Cameron Shahbazi met een fan die
beslist samen met hem op de foto wilde
Vanmorgen eerst naar de Pilatesles van Debbie; had ik gisteren al even wat met de armspieren en de rug gedaan daar lieten Roos en ik ons weer eens flink onder handen nemen. Tjonge jonge, dat viel me niks mee; het zweet liep van m'n hoofd. Daarna natuurlijk even in de sauna, een kopje koffie aan de bar van Sportcity en vervolgens een gevulde koek van Tops' edelgebak en met de trein naar Amsterdam, naar het gebouw van Opera&Ballet op het Waterlooplein voor het lunchconcert.
De countertenor Cameron Shahbazi met aan de piano Jeff Cohen brachten een serie aria's uit diverse opera's. Cameron heeft een onwaarschijnlijk mooie stem; ik zat ademloos te luisteren hoe hij moeiteloos en met een prachtig timbre de moeilijkste loopjes zong met zo'n mooie volle hoge mannenstem. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat deze jonge artiest - hij studeert nog aan het conservatorium van Amsterdam - al internationale prijzen in de wacht heeft gesleept.
Het is niet te geloven dat deze weergaloze kwaliteit zonder toegangsprijs wordt aangeboden in het muziektheater. Na afloop hebben we zanger en pianist nog bedankt voor het prachtige concert en bij die gelegenheid ook de foto gemaakt die deze blog siert. We gaan ongetwijfeld nog horen van deze kanjer.
Op Youtube staat een fragment uit een opera van Cavalli met Cameron Shahbazi.

Geen opmerkingen: