29 maart 2018

Bichenowtjes en Spitsstaarten

Bichenowastrildes
Lekker weer vandaag; geen regen voorspeld dus typisch wandelweer. Roos had ook zin in een wandeling dus de volgende etappe van het Utrechtpad, van Renswoude en verder. Ik had inmiddels alle etappes van mijn oude GPS overgezet op de nieuwe maar wist helaas niet goed hoe die nieuwe precies werkte. Had zelfs voor mijn doen iets ongewoons gedaan: de handleiding bekeken! Desalniettemin stond ik op het punt om de nog maar nauwelijks ingewijde GPS in de sloot te gooien onder het uitroepen van: "kolereding". Maar Roos kwam met een geniale oplossing: "zet hem uit en start opnieuw", ik had het zelf kunnen bedenken?! en inderdaad vanaf dat moment gehoorzaamde ons navigatie instrument zoals het hoort. Eigenlijk voldoet het nog iets beter dan de oude, maar dat durf ik slechts fluisterend aan de haag mijner tanden te doen ontsnappen.
Spitsstaartamdines
Weer een mooie etappe; eerst nog een stuk over de Grebbelinie tot de spoorlijn en vanaf dat moment door het boerenland. Daar kwamen we in "the middle of nowhere" een winkel tegen die o.a. tuinspullen verkocht. Aangezien Roos haar moestuin weer in wil zaaien gingen we even naar binnen; het was een reusachtige winkel met niet alleen tuinartikelen maar ook van alles voor dieren en achterin de zaak een hele dierentuin met reptielen, aquaria met planten en vissen en bovenal een aantal kooien met vogels. Ach, toen ging mijn hart open; de herinneringen aan mijn jongensjaren toen ik vogels hield op zolder bij mijn moeder en later zelfs nog in Amstelveen met Lien en in de Hoflaan op zolder. In de kooien zag ik binsenastrildes, Bichenowastrildes, spitsstaart amadines, diamantvinken, tijgervinkjes, zebravinkjes, allemaal van die Australische prachtvinken die ik vroeger ook hield. Natuurlijk ook de Japanse meeuwtjes en schitterende grasparkieten. Ik zal nog eens een blog wijden aan mijn oude vogelhobby. Roos maakte foto's en ik moest haar gewoon aansporen om weer verder te gaan wandelen.
Binsenastrildes
Uiteindelijk kwamen we in Veenendaal en liepen we naar het station Veenendaal West bij een heel leuk winkelcentrum, met visboer! Ja ja, natuurlijk een bakje kibbeling gescoord en daarna terug naar huis met de trein.
'sAvonds wilden we nog gaan stepbridgen, maar mijn PC gaf problemen omdat Windows steeds het systeem overnam en gewoon middenin een spel ermee stopte. Geef mij maar Chrome van Google!
Foto's gecopieerd van de site van voliere-info.nl. Bevat ook alle info over het houden van vogels.

Geen opmerkingen: