27 maart 2018

Voor de "afwisseling" naar de Schoorlse duinen

Foto van mijn stereo micrscoopje. Ideaal speelgoed
voor opgroeiende kinderen met enige belangstelling
Gisteravond in de trein, op weg naar Amsterdam had ik mijn broer Jan ge-ept met de vraag of hij deze week tijd had om te gaan wandelen met de opmerking dat dat ook eventueel de volgende dag kon, vandaag dus en dat bleek het geval. Het viel me mee hoe uitgeslapen ik was toen de wekker bij Roos ging; half acht, dus even snel de kleren aangeschoten en naar de flat, eitje gebakken, brood klaargemaakt en daar stond ik weer "gepikt en gedreven" op tijd op de bushalte en daar stond Douwe, de oudste zoon van Roos ook te wachten. Uiteraard even bijgepraat en afgesproken dat hij bij mij een "biertje komt doen". Zijn favoriete bier is "bloedbroeders" van het merk Compaen; verkrijgbaar bij AH aldus zeggen. Zal ik me maar niet meer aan wagen sinds mijn vreselijke ervaring met Kasteelbier, ook met Douwe, een veel te krachtig bier dat de voornaamste oorzaak was dat Roos en ik met een noodgang daalden in de competitie van de Bridgeclub.
Maar nu haalde ik niet alleen een vertraagde bus, maar ook een vertraagde trein naar Enkhuizen zodat ik veel vroeger dan gepland in Enkhuizen aankwam. Lekker naar de fabriek gewandeld waar broer Jan tijdelijk de honneurs waar moest nemen. Koffie gedronken tot Frank er weer was en toen met de BMW op weg naar Schoorl. Jan had al eerder gezegd dat hij nu een auto had waarin ik graag zou willen meerijden en inderdaad; zo'n Mercedes maar liever nog zo'n BMW zijn wel heel bijzondere auto's. Om een aantal accessoires hebben we samen ontzettend staan lachen zoals het openen van de achterbak en de elektronische sleutel die je niet moet vergeten op tijd op te laden. Zal je toch gebeuren dat je voor zo'n luxueuze auto de garage moet bellen omdat je sleutel "leeg" is.
In Schoorl natuurlijk eerst naar "de Rustende Jager", de plek bekend uit onze jeugd en daar iets genuttigd zoals Elverens dat plegen te doen. Ruziën over wie er mag betalen: "jij armoedzaaier" kreeg ik als oudste naar m'n hoofd geslingerd?!
Zonder al te veel gehijg het klimduin beklommen en een rondje van een heel kleine 10 kilometer gewandeld via het duinmeertje. De nieuwe GPS, ook al beheers ik hem niet goed was ons toch van dienst om weer terug bij de auto te komen.
Fijn zo'n dag met twee broers; we hebben altijd van alles om met elkaar te bespreken. Zo leek het mij wel wat om een binoculair, een stereomicroscoopje als speelgoed aan zijn oudste kleindochter te schenken. Ik weet zelf nog hoe geweldig ik het vond toen ik in mijn heel jonge jaren een speelgoedmicroscoopje voor m'n verjaardag of Sinterklaas kreeg. Ik had 'smorgens voor het weggaan nog even een foto gemaakt van mijn eigen Novex P-20 stereo microscoopje dat ik gebruikte om mieren te bestuderen.
Lekker gegeten en nog wat na zitten praten bij Jan en Thea thuis; ik kom daar heel graag; ze wonen zo mooi en het is zo gezellig ingericht allemaal.
Jan bracht me nog naar het station; heerlijk dat de trein direct doorrijdt naar Utrecht CS. Ik was onverwacht snel weer bij mijn Roosje en na een glaasje wijn lekker geslapen.

Geen opmerkingen: