08 maart 2018

Dat is echt Spanje

Zolang wij in Calpe waren vertoonden de enkele informatieborden die het OV hier rijk was de zelfde boodschap: "Sistema de Informacion".
Nu is onze ervaring dat informatievoorziening in Spanje wel heel matig ontwikkeld is; vaak heb ik  mij in nogal negatieve zin uitgelaten over de hordes studenten in de communicatie, maar hier in Spanje zouden ze die heel best kunnen gebruiken. Zo is het kaartwerk dat de VVV verstrekt voor ons verwenden NLers in ieder geval niet toereikend. Ook de bustijdentabel stelde ons voor forse problemen alvorens we begrepen hoe e.e.a. in elkaar stak. Er was geen enkele kaart beschikbaar waarop je de ligging van de haltes kon zien en dat zou zo handig zijn als je ergens wilde opstappen op een wandeling of wanneer je bv het cultureel centrum wilde bereiken.
Roos had in de krant ook zo'n teken van ontbrekende informatie gezien; hier in Calpe is een trein richting een bepaald dorp - voorlopig - opgeheven; in plaats van een trein reed er een bus. Er bleek echter geen kaartverkoop te zijn in deze bus, dus kennelijk gingen de mensen nu zonder kaartje mee. Het gevolg was dat de vervoersmaatschappij constateerde en de busdienst wilde opheffen?! dit tot groot ongenoegen van degenen die deze bus gebruikten. We moesten er wat om lachen toen we het lazen c.q. hoorden na vertaling.
Ook in Andalucia hebben we er lang over gedaan voordat we voldoende waren ingevoerd in de busdiensten en zelfs toen kwam het nog wel eens voor dat er op een bepaalde dag toch nog ergens een bus verscheen die best handig zou kunnen zijn. Wel wisten de lokale bewoners vaak precies hoe en waar de bussen reden; een ander info-systeem zal ik maar zeggen.
Nou ja, daaraan moest ik denken toen ik de bus nam van de halte Pothbrug richting Veenendaal de Klomp. Op de bushalte kon je zien hoe laat de bus verwacht kon worden en toen ik aankwam bij het station werd in de bus zelfs getoond hoe laat de Intercity naar Utrecht ging. Dat is toch wel different cook, nietwaar.

Vanavond was er vergadering van de VvE, de Vereniging van eigenaren van onze flat. Een vrijwel gestandaardiseerde vergadering waar als belangrijkste punt steeds het Onderhoudsplan betreft. Ook was er een bestuurswisseling; er werd een kandidaat gezocht. Ten lange leste heb ik mij weer beschikbaar gesteld. Gelukkig was er een jongere bewoner die zich bereid verklaarde om mij volgend jaar op te volgen.

Geen opmerkingen: