20 maart 2018

Rondje Vaals

Bijzonder gevormde "haagbeuk"
Vanmorgen rustig aan gedaan met Dick en eerst nog een wandeling in Engeland bekeken; prachtig allemaal maar voor mij toch wat al te ruig daar in The Lakes; stoer dat Anneke en Hugo daar onder leiding van Eric de enge klim van Helvellyn hebben ondernomen; zou ik niet durven. Heb de link van deze wandeling naar hen doorgestuurd.
Weer in de wandeluitrusting gehezen en daar gingen we weer op pad; het had gesneeuwd, niet veul, maar net genoeg om het landschap flink te verfraaien. Het werd een rondje Vaals door dreven waar ik nog niet eerder was geweest. Een oude afscheidingsdijk om ongewenst volk tegen te houden in oude tijden maakte indruk; oude beuken stonden er in de meest bizarre vormen op de oude dijk.
Dick liet een aantal verschillende grensstenen aan me zien; dit gebied heeft nogal wat eigenaren gekend en nogal wat grenswisselingen. De oude stenen zijn daar nog de stille getuigen van. Ook deze dag heeft Dick in de vorm van een fotoserie vastgelegd.
Uiteindelijk zette Dick mij om iets voor 14.00 uur af bij het busstation waar al snel bus 350 naar Maastricht verscheen. Uiteindelijk was ik om 17.30 weer thuis; het is wel een hele rit; ongelooflijk dat ik dat vaak op één dag heen en weer deed;was ik ook wel erg moe.


Geen opmerkingen: