14 december 2017

Naar het stedelijk museum met Nathalie

Roos en Nathalie in het Stedelijk Museum
Ze trekt me behoorlijk uit m'n comfortzone zoals dat in modern jargon heet; was ik al naar een foto tentoonstelling in Rotterdam geweest, daar vroeg ze of ik zin had om mee te gaan naar het SM in Amsterdam. Ach, die moderne kunst; daar heb ik niet zo veel mee; vind het toch vaak maar helemaal niks. En ook vandaag vond ik het een bijzonder gezellige dag waarbij de zeer langdurige koffiepauze met gebak in het restaurant het hoogtepunt van het bezoek vormde.
We waren met z'n drietjes; Roos vindt het ook gezellig om Nathalie weer te spreken en zo ontmoetten wel elkaar op station Amsterdam Zuid en liepen we rond elf uur rond in het museum. Aldaar realiseerde ik me dat ik er nog niet zo gek lang geleden ook was geweest voor een fototentoonstelling van Ed van der Elsken als ik me goed herinner.
Nathalie geeft uitleg bij dit kunstwerk. Ze kent het door
een excurise met haar school alhier
Maar nu ging het om een verzamelaarscollectie die voor een belangrijk deel aan het SM was geschonken of in bruikleen was gegeven, dat is mij ontgaan. Ik was er niet erg van onder de intruk, maar goed, je bekijkt toch dingen die je anders aan je voorbij laat gaan; vind dat toch best wel leuk.
Maar als gezegd, we hadden het wel gezien en trek in een bakkie met taart. Heerlijke taart en we babbelden weer wat af. Tot mijn verbazing moesten we op het laatst nog opschieten om de trein voor vier uur te halen. Op station Amsterdam Zuid namen we afscheid. We gaan elkaar weer zien in de kerstvakantie; dan gaan Roos en ik naar Groningen op bezoek bij Nathalie en haar vriend Kees. Ook komen de drie nieuwe dochters als ze tot een gezamenlijke afspraak kunnen komen ook een dezer weken weer lekker nassen bij mij op de flat zodat de halfjes ook weer eens bij kunnen praten. Leuk hoor allemaal.
Ook sir prachtige boeket van verse bloemen is een kunstwerk
dat zorgvuldig wordt samengesteld door een bloemist op
geleide van de beschrijving door de kunstenaar. Echt schitterend.

Geen opmerkingen: