24 december 2017

Wat een nieuws!

John Craig Venter
Roos heeft van kinds af aan interesse gehad in archeologie; ze weet daar ook meer van dan ik. Ze kan zo intrigerend vertellen over kleitabletten met daarin de correspondentie tussen koningen; alsof je Poetin en Barack Obama's correspondentie zou kunnen volgen want zo belangrijk waren destijds de koningen van Mesopotamiƫ en bijvoorbeeld de farao's van Egypte. Kleitabletten, met name als er een brand overheen was gegaan blijken aanzienlijk duurzamer dan papierrollen zoals die later in gebruik kwamen.
Dat zelfde gevoel had ik in zekere mate toen ik het boek "Life" onder regie van Brockman las met daarin een woordelijk verslag van een dialoog tussen Craig Venter en Richard Dawkins over de stand van wetenschap aangaande de moleculaire biologie en genetica; deze twee heren zijn wel geweldige grootheden in de wetenschap heden ten dage; ik volg de dialoog met diepe bewondering. Vooral wat Venter, een wetenschappelijke mannetjesputter en zakenman voor elkaar heeft gekregen is ongelooflijk.
Richard Dawkins
Met de figuurlijke rode oortjes zit ik deze dialoog te verslinden. Heb ook net een dikke pil van Dawkins achter de kiezen; het is dankzij vriend Dick allemaal wetenschap wat heden mijn klok slaat; heerlijk nieuws allemaal.

Vanavond zouden we het kerstdiner genieten bij Roos, samen met Tycho en Amy; helaas is Tycho geveld door een buikgriep met alle narigheid van dien. Maar daarom niet getreurd; dat betekent in ieder geval twee dagen bij Roos kerstdiner met konijn want morgen komt Douwe bij haar eten als afgesproken, maar vanavond dus "une diner intime Ć  deux".

Geen opmerkingen: