22 december 2017

Peter wordt dertig

De jarige Peter onderzoekt de menukaart.  Naast hem Joke
en in de verte is het koppie van Bram nog zichtbaar
Alweer dertig jaar geleden dat zoon Peter werd geboren. Op zijn verzoek vierden we dat met een gezamenlijke maaltijd van de leden van ons oude gezin. Helaas zou Hugo op het laatste moment verhinderd blijken te zijn maar de andere vier zaten er al toen ik om half zes aankwam bij restaurant Kruimel in de Chocoladefabriek in Gouda: jarige Peter, hoogzwangere Joke, nog maar net van een griep herstelde Arja en Anneke. Ook de niet meer zo heel klein Bram was er in het begin; Pieter kwam hem later ophalen. Was lang geleden dat we in deze samenstelling bij elkaar waren geweest; waarschijnlijk voor het laatst bij "de Griek" op de Kwinkelier in Bilthoven toen Anneke definitief Bilthoven zou gaan verlaten. Inmiddels ben ik nog de enige die in De Bilt/Bilthoven woont; ook Peter woont tegenwoordig in utrecht.
Anneke, Arja en Peter
Zo'n gesprek kabbelt heen en weer; twee zwangere dochters aan tafel geeft altijd onderwerp van gesprek; leuk hoor. Het ging natuurlijk om de jarige Peter; hij werd verwend met cadeaus door de dames van het gezelschap; ik had daar - uiteraard - geen seconde aan gedacht. Anneke had nog een toepasselijk gedichtje voor hem. Dertig jaar, klaar met de studie en dan nu de eerste echte baan; spannend allemaal voor hem.
Pieter kwam om Bram op te halen; het menneke was nog behoorlijk levendig; Pieter gaf hem nog even aan mij zodat ik nog wat met hem kon praten en doen; vind hem zo'n leuk ventje. Bij het afscheid zwaaide hij zoals alleen piepjes dat doen; hij boog zich ook naar me toe voor een kusje; lekker joch.
Het eten smaakte ons best en ook de biertjes liet ik mij smaken. Zo tegen negenen braken we op en liep ik met Peter naar het station; in Utrecht namen we afscheid. Was een gezellige avond geweest.

Geen opmerkingen: