07 december 2017

En .......... wat denk je?!

AH zelfscanner. Verdraaid handig ook voor
enkele boodschapjes op zaterdag b.v.
Na mijn middagwandelingetje heb ik wat boodschapjes gedaan bij AH; Hugo en Marjorie komen eten en ik had geen bier meer in huis; het enige biertje heeft buurman Sjoerd gisteren opgedronken terwijl we over DNA zaten te oreren. Dat onderwerp houdt me sinds de "nieuwe dochters" wel heel erg bezig merk ik; best leuk.
Maar goed, bij AH doe ik bij voorkeur m'n boodschappen in ons eigen filiaal omdat ze daar de zelfscan hebben, een soort pistool waarmee je de barcode kunt scannen van de boodschappen die je in je tas doet. Verdraaid handig; geen mandje meer nodig, geen rij voor de kassa; ook voor een paar dingen ga ik nu met genoegen even bij AH langs.
Twee Erdingertjes gekocht voor Huug; uitstekend Beiers bier, hier in NL ook alweer jaren verkrijgbaar; niet zo lekker als uit de tap bij Frans in Kalterherberg, maar aanzienlijk lekkerder dan Heineken. En dan krijg je een waarschuwend zoemertje dat alcohol alleen maar boven de 18 jaar verkocht mag worden. Ook bij het afrekenen kreeg ik een waarschuwing dat er iemand kon komen controleren of ik wel 18 was.
Tegelijk keken we elkaar aan; de mevrouw die moest controleren en ik; ik vroeg haar: "en ..... wat denkt u", we moesten beiden lachen, ze was zo jong dat ik makkelijk haar vader had kunnen zijn har har.

Geen opmerkingen: