27 april 2016

Koningsdag 2016

Lekker kneden van de vlees-vet-lever massa, de basis
voor een heerlijke paté de campagne
Dat woord "Koningsdag" gaat er bij mij nog steeds niet in; mijn hele leven heb ik "koninginnedag" op 30 april meegemaakt; heb zelfs nog enkele maanden Wilhelmina als koningin "gekend". In augustus van mijn geboortejaar, 1948 heeft zij de kroon overgedragen aan haar dochter Juliana. Niet om die reden, maar gewoon omdat het "kloteweer" zou worden volgens de weerberichten heb ik vandaag mijn flatje niet verlaten; ik heb mij onledig gehouden met het maken van paté.
Met behulp van mijn nieuwste aanwinst, een handmatig aangedreven vleesmolen heb ik varkensvet, vlees van wildzwijn en hertenlever staan verwerken, althans geprobeerd te verwerken tot een smeuïge vleesmassa. Het ging niet erg en moest ik overgaan tot de vermaling met het snijapparaat van mijn staafmixer; gaat eigenlijk veel beter; de vleesmolen liep helemaal vast in het bindweefsel van het zwijnenvlees. Inmiddels weet ik uit mijn ervaring dat het varkensgehakt, betrokken van "Veldvarkens" de beste basis vormt voor de paté. Al doende leert men.
Verder heb ik mij deze dag onledig gehouden met het pakken van de rugzak voor morgen; opnieuw naar de ons zo dierbare Eifel. Roos en ik gaan een paar dagen wandelen rond Kalterherberg.

Geen opmerkingen: