21 april 2016

Die Narzissenwiesen

Wilde narcissen langs het water van de Perlenbach
Roos wist mij begin deze week al te vertellen dat het vandaag schitterend weer zou worden. Nu wilde ik graag weer eens naar de Eifel dus dat kwam goed uit. Deze keer eens via Heerlen en dat beviel prima. Uiteindelijk was ik al om half twaalf in Monschau.
En wat liggen daar toch veel herinneringen. Als ik vlak voor Monschau door Imgenbroich rijd moet ik altijd aan die keer met Arja denken; ze was een jaar of 9 en zat ijverig alle plaatsnamen op te schrijven, zo ook Imgenbroich. Eenmaal in Monschau aan de wandel weer eens de oude route langs de Perlenbach gekozen; ik wilde de Narzissenwiesen zien; het was er nu het jaargetijde voor. Boven gekomen stond daar nog het bankje waar ik 25 jaar geleden met Hugo ijs zag sublimeren tot waterdamp onder invloed van de zon bij -10 graden. Na de klim in het dorp en omhoog door Höfen in de Hütte m'n korte broek aangetrokken; het was inderdaad prachtig warm weer geworden zoals Roos had beloofd. Daar liep ik langs de helling waar Hugo met Peter als rechtgeaarde Hollandse jongens dammetjes moesten aanleggen om het stromende water tegen te houden.
Eifeler Dom in Kalterherberg
Toen de lange helling die ik vroeger vast heel eng heb gevonden naar de Perlenbach, naar hotel Perlenau. Dom genoeg had ik in de trein wat gegeten en had ik geen trek; de volgende keer ga ik hier lekker lunchen; heb ik een paar jaar geleden ook gedaan en was lekker.
Langs de Perlenbach, Fuhrtsbachtal in. Langs het pad waar ik begin mei 1986 liep te strompelen op weg naar Hellenthal met Dick op mijn allereerste meerdaagse wandeltocht in het buitenland. Wat een blaren had ik toen. Maar nu genoot ik van de Narcissen die volop in bloei stonden. Dat is kennelijk een trekpleister voor dagjesmensen want ik heb het nog nooit zo druk gezien daar.
Ik had willen eindigen bij boerderij-hotel Gut Heistert; heb daar jaren geleden een keer met Anneke gelogeerd en wilde het nu weer proberen; het ligt middenin het Narcissengebied en mooi rustig in de natuur. Maar ondanks de wervende website die nog steeds in de lucht is blijkt het niet meer te functioneren als hotel. Er stonden twee heren en ik vroeg of zij iets wisten en of het echt gesloten was als hotel. Dat bleek het geval; ze vroegen of ik misschien mee wilde rijden naar Kalterherberg of Monschau en zo zat ik even later achter een biertje in de tuin van het mij al jaren bekende Hotel Hirsch waar ik zo vaak heb gelogeerd met deze en gene.
Biertje in de tuin van hotel Hirsch


Geen opmerkingen: