12 april 2016

Aardappelen en wild halen

Die arme Roos; vanmorgen weer vroeg op. Overigens was ik zelf behoorlijk gebroken toen ik vanmorgen om 5.00 uur door de wekker uit m'n slaap werd gerukt. Snel opgestaan, anders was het zeker mis gegaan en was ik weer in slaap gevallen; wat zou Roos dan terecht boos zijn geweest?! Maar nu gingen we via Amersfoort op weg naar Klarenbeek en via het Marskramerpad richting "Jan de jager"; het was weer tijd om wat wild te gaan halen; altijd gezellig om bij de familie O. op bezoek te gaan.
Het was weer een schitterende ochtend en daar liepen we door het bos en langs de IJsseldijk richting Wilp. De vorige keer was ik er met slecht weer en had ik op de terugweg een lift gekregen van de aardappelboer Jan. S. die we al eens eerder hadden ontmoet en een paar kilo aardappelen, ras Parel hadden meegenomen. Hij was weer op de boerderij en we vulden onze rugzak voor een deel met piepers; hij had nog wat parels staan, normaal een vroege aardappel, maar door omstandigheden had hij nog een kist.
Met luid geblaf van de honden werden we als gewoonlijk hartelijk ontvangen en babbelden we met z'n vieren over wat ons allen zo bezig houdt en natuurlijk over de jacht.
Jan, de jager had voor mij speciaal een prachitg haas bewaard; ik voelde me echt verwend en nam me voor om hem thuis direct te laten ontdooien. Verder nog wat wild zwijn, gans, ree, hert en twee hertenlevers voor de paté! Dat belooft wat bij elkaar.
We hadden geen zin om helemaal naar Deventer te lopen en gingen met de buurtbus die binnen vijf minuten na onze komst op de halte aan kwam rijden.
En 'savonds hebben we nog gebridged; laatste avond van deze ronde die zo desastreus voor ons is verlopen. We haalden nu weer een fatsoenlijk, om niet te zeggen voortreffelijk resultaat, 56, 25% en stonden vijfde deze avond. We zullen echter toch degraderen, maar het gaf een uitermate prettig gevoel om nu weer fatsoenlijk te eindigen. We kunnen het nog!

Geen opmerkingen: