23 oktober 2013

Eindelijk van Hoenderloo naar Stroe

Hotel restaurant de Boer'nkinkel te Hoenderloo; passeerde
ik in de ochtendschemer.
Deze étappe van het Marskramerpad wilde ik graag lopen eigenlijk vanaf het moment dat ik het boekje had aangeschaft in december vorig jaar. Door de drukte in de zomer vanwege de moestuin was het er niet van gekomen en nu begon de tijd te dringen. Het is een etappe van bijna 30 kilometer (ik dacht eigenlijk dat hij 32 kilometer was) en daar heb je een hele dag licht nodig dus graag nog in zomertijd.
Vanmorgen om 5 uur op en om 5.50 uur naar het station. Daar wordt heden een tweede tunnel onder het spoor aangelegd; het spoor is opgebroken en er wordt nu dag en nacht gewerkt. Een enorme hoeveelheid zwaar materiaal was volop bezig in kunstlicht. Met bewondering heb ik het schouwspel bekeken. Keurig volgens de dienstregeling van 9292OV.nl kwam de NS bus van de firma Besseling om 6.22 uur om me naar Den Dolder te brengen; de stoptrein stond klaar; aansluiting met de intercity naar Apeldoorn en toen bus 108 naar Hoenderloo. Toen ik daar aankwam was de zon nog maar nauwelijks manifest. Maar dankzij de GPS, het wandelboekje en de straatlantaarn was ik direct op weg.
Een prachtige etappe zo over de Veluwe; onderweg het geluid van vuurwerk op oudejaarsavond vanwege het artillerie oefenterrein in de buurt. Bladeren die geluidloos van de bomen op de grond vielen; overal herfstkleuren in het bos. Paddenstoelen waarvan ik een stel boleten heb meegenomen.
Over het stuifzand en de hei naar Kootwijk; klein plaatsje met een karakteristieke bakstenen kerk met toren. Daar m'n water aangevuld en weer door. De vermoeidheid deed mij verkeerd lopen, maar dankzij de GPS en het boekje kon ik de route weer terug vinden. Overigens was de markering niet altijd duidelijk; weinig tekens en soms onduidelijke afslagen. Je moet echt GPS en boekje bij je hebben en goed opletten anders wordt het verdwalen.

Geen opmerkingen: