17 oktober 2013

De marathon van Amsterdam

Een deel van de groep Denen die zondag de marathon
 van Amsterdam gaan lopen. Good luck!
Gisteren nam ik de trein van Amersfoort naar Amsterdam CS; het bleek zo'n reusachtige internationale trein te zijn; Berlijn - Amsterdam CS. In de trein zat een groot contingent luidruchtige scandinaviërs zo te horen. Ze hadden het geweldig naar hun zin en klonken opgewonden. Bij het uitstappen vroeg ik waar ze vandaan kwamen; het waren Denen en ze kwamen voor de marathon van Amsterdam. Allemachtig, 42 kilometer hard lopen en daar maak je zo'n reis voor bedacht ik mij. Een aantal van hen was echt broodmager, vooral de mannen; de vrouwen zeker minder, maar allemaal goed getraind kennelijk want ze gingen zonder uitzondering zondag aan de slag!
En 'savonds bij het diner in de Kon. IGC bleek dat één van de dames ook mee zou gaan doen; ze was al helemaal opgewonden en vertelde tot in détail hoe ze zich hier qua voeding  en training op voorbereidde; dat is een wetenschap op zich. Onderweg vulde ze de energiereserves aan met "powergel"; terwijl ik dit schrijf trek ik als vanzelf een vies gezicht; ik zou gewoon tabletjes glucose opsabbelen, maar ja dat zal wel minuten schelen en dan moet je misschien meer drinken.
Neemt niet weg dat ik mijn petje afneem voor al degenen die zondag 42 kilometer en nog wat gaan afleggen. Ik hoop maar dat het droog weer zal zijn.

Geen opmerkingen: