20 oktober 2013

Bridgen en wandelen bij Wageningen

Hotel Nol in 't Bos
Afgelopen weekend hebben we doorgebracht bij Nol in  Bos, een hotel aan de periferie van Wageningen. Het hotel organiseert zo'n veertig keer per jaar een bridgeweekend. Voor ons was het de tweede keer dat we hier waren; werden we de vorige keer slotkampioen, daar eindigden we nu op de vierde plaats met iets van 54 %; het was een sterk veld vonden we. Maar het was weer reuze gezellig. Juist met zo'n kleine groep van wat oudere mensen ontstaat een gemoedelijke sfeer waarin het bridgen wel de hoofdmoot is, maar voor het onderlinge uitwisselen ook alle gelegenheid wordt genomen. En dan hoor je levensverhalen die ik hier niet ga opnoemen vanwege het duidelijke privé karakter, maar waarvan je toch als "jongere oudere" veel van opsteekt en waardoor je ook nog beter leert te relativeren en het motto "Carpe diem" nog hoger in het vaandel plaatst.
Maar natuurlijk namen wij ook weer alle tijd voor het wandelen; vrijdag, de aankomstdag vanuit station Ede-Wageningen langs het spoor en langs de Bosbeek (schitterende waterloop) naar het hotel; het Maarten van Rossem pad loopt langs het hotel Nol in 't Bos. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat het woord "Nol" een open plek in het bos betekende, maar nee hoor, het was de naam van degene die het hotel ooit heeft gesticht; het is nog steeds in bezit van de familie van Nol.
Deze keer wandelden we tot twee keer toe naar Wageningen; daar staat ook een wind gedreven graanmolen en daar werkt op de zaterdagen een neef van Huib. Daar hebben we inkopen gedaan en zullen dat in de toekomst vaker gaan doen.

Geen opmerkingen: