19 mei 2012

St Alvère

Fraai doorzicht in het bos aldaar
Inmiddels kom ik al zo'n 35 jaar in de Dordogne, het favoriete gebied van mijn vader. Mijn ouders hebben daar een aantal keren een appartement gehuurd in Les Lavandes bij St Alvère, een klein plaatsje aldaar. Le Bugue was de centrumplaats. Achter Les Lavandes begon een fraai bosgebied met korstmossen, baardmossen en heel veel verschillende orchideeën. Mijn vader haalde er zijn hart op met het vinden van allerlei bloemen. Zijn favorietje was wel de graslathyrus, een bescheiden, roodbloeiende vlinderbloemachtige, met piepkleine boontjes. Als ik er exemplaar van vind dan moet ik altijd aan mijn vader daar in Les Lavandes denken.
Ik kan het als nostalgicus ook niet laten om zo om de twee tot drie jaar terug te gaan naar dit gebied en dan zit ik graag even te peinzen in dat weitje van mijn vader met die wilde bloemen dat voor mijn vader een paradijsje betekende. Hij kon daar uren doorbrengen terwijl mijn moeder lekker onder het afdakje van het appartement zat te genieten.
Boerderij in de buurt van Les Lavandes
Ik mag graag logeren in hotel Le Cygne in Le Bugue en dan wandelen via Les Lavandes naar St Alvère en weer terug; heerlijk om dan terug te denken aan die paar keer dat ik daar ook samen met mijn vader was. We gingen een keer samen naar een geheimzinnig kasteel met de naam: La Plumardie. Het was totaal verwaarloosd, enigszins vervallen; het had een toren zoals veel huizen in de Dordogne en daar lagen twee dode uilskuikens; had ik nog nooit gezien. Nu is het een modern vakantiecomplex en geheel hersteld. Ziet er fris geschilderd uit en is niet meer geheimzinnig.
Deze week zijn Roos en ik in dit gebied en gaan we het ook bezoeken deo volente.

Geen opmerkingen: