24 mei 2012

Het verblijf in de Dordogne

Roos zit op mij te wachten voor het ontbijt.
Hotel Au bon Acceuil te Limeuil
Een heerlijke vakantieplek die Dordogne en dat zie je ook terug in de verblijfsmogelijkheden. Tal van hotels maar ook Chambres d'hôtes en apartementen zijn gaarne bereid om de tourist te ontvangen. We hadden er een klein beetje over in gezeten of we rond Hemelvaartsdag geen problemen zouden ondervinden om iets te vinden. Daarom had ik voor de eerste dagen al gereserveerd. Maar al vanaf onze eerste wandeling op de aankomstdag bleek dat er overal nog plek zat was. Zo kwamen we in de buurt van Lalinde, op de route naar Couze op het landgoed Bellevue dat met een groot bord aangaf dat er apartementen waren. Het zag er leuk uit dus we zijn even gaan kijken en werden allerhartelijkst ontvangen door Claude en Ghislène, de eigenaars. Prachtige oeroude muren, uit de dertiende eeuw, een zwembad en een fraaie wandelomgeving. Tja, wij zijn trekkers en hebben niet zo veel met zo'n vast verblijf, maar het zag er heel aantrekkelijk uit. Verderop iets wat meer van onze gading een boerderij met Chambre d'hôtes en Table d'hôtes. Daar kun je ongetwijfeld voortreffelijk eten. Maar ook de tweede dag vonden we onderweg een geitenboerderij, la Ferme de Fouliouze, waar we overheerlijke kaas hebben gekocht en ook daar kon je overnachten en ze hadden volop plek..
Maar wij hebben de eerste nacht in Lalinde doorgebracht in Hotel du Perigord. Ook in Limeuil waren we slechts één nacht, maar daar hebben we een diner genoten waar het water me nog van in de mond loopt. Het Hotel Au bon Acceuil ken ik al lang; met de huidige eigenaars heb ik leuk kontakt met name vanwege de receptuur van de crême brulée. Van Valérie, de eigenaresse heb ik de receptuur verkregen. Ik had nog een probleem met het branden van het suikerlaagje en dat heeft ze me nu in de praktijk geleerd. Ze kwam met brander en crêmes aan tafel, toonde mij welke (zeer groffe!) rietsuiker ze hiervoor gebruikte en hoe het branden ging. De tweede mocht ik zelf branden. Het ging voortreffelijk en nu hoop ik toch dat het thuis ook allemaal goed zal lukken.
Op de ochtend van het vertrek nog snel een foto
voor hotel Le Cygne in Le Bugue.
Vervolgens hebben we twee dagen doorgebracht in hotel le Cygne in Le Bugue, leuk Logis de France hotel met een goede keuken; alleen een beetje gehorig. En toen kwamen we in Belvès waar alle hotels vol waren. Tja wat nu. Wel, bij de Information Touristique bleek dat er Chambres d'hôtes waren vrijwel in het centrum. We konden er terecht en hebben het zeer naar ons zin gehad aldaar.






Geen opmerkingen: