07 februari 2011

Johann Sebastian



Met z'n pik pront naar voren is de grootste componist aller tijden hier in brons vereeuwigd. Ik had een keer in de krant een afbeelding gezien van dit standbeeld van Bach in zijn jonge jaren. Maar desondanks was ik verbaasd toen het daar daadwerkelijk zag staan in Arnstadt, één van de plaatsen waar hij in zijn jongere jaren vertoefd had en zijn grootse muziek had gecomponeerd, maar ook een keer iemand met een stok een pak slaag had gegeven; hij was bepaald niet wereldvreemd deze virtuoos.
Oost Duitsland is toch een "place to be" voor lieden die van schoonheid houden. De door de geallieerden zo zinloos verwoeste stad Dresden is als een Phoenix uit de as opgestaan. Hoewel nog niet geheel in oude luister, dat is ook niet mogelijk vrees ik, maar kosten noch moeiten werden gespaard om Dresden te herstellen terwijl de Oost Duitse economie toch niet zo denderend was. 
Ergens begin deze eeuw hebben we verschillende plaatsen bezocht met name degene waar mijn grote idool van de klassieke muziek had geleefd en gecomponeerd. Eisenach om te beginnen waarvan ik me vooral herinner dat we er gefrituurde asperges hebben gegeten en heerlijk bier gedronken. Maar vooral erg veel regen en ontzettend koud, maar ook heel mooi! 
Uiteindelijk wilden we wandelen en kregen een enorme hagelbui op ons kop. Toen hebben we de trein naar huis genomen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: