21 december 2010

Koken met Richard Rothe: dat is echt Slowfood!


Degenen die mij kennen weten dat koken en eten, maar vooral de smaakbeleving voor mij erg belangrijk zijn. Al enige jaren ben ik lid van Slowfood en tot voor kort ook bestuurslid van convivium Utrecht. Vorig jaar heb ik zelfs geopteerd voor het voorzitterschap van de landelijke vereniging. Wat ik belangrijk vind in eten is toch vooral het gezamenlijk klaarmaken en/of genieten van de maaltijd en dat doe ik met ontzettend veel plezier bij de cursus "Oriëntaals koken" bij WVT in de Bilt. In een schitterend geoutilleerde keuken krijgen we les van Richard Rothe; hier ziet u hem in de keuken demonstreren hoe je een bepaald nagerechtje in elkaar zet. Telkens in series van 5 lessen heb ik nu al zo'n 5-6 keer meegedaan. Het smaakpalet van de oriëntaalse keuken is geweldig uitgebreid. Ik geniet er enorm van en Richard is een inspirerende leraar, zonder kapsones zoals de "chefs" van tegenwoordig op TV.
Afgelopen donderdag 16 december was het weer de laatste van een serie kooklessen. We waren compleet met de groep en enthousiast hebben we ons geworpen op de recepten die Richard uit zijn mouw schudt en die hij ons losbladig verschaft. En telkens weer andere technieken en smaken. In de fotoserie ziet u ons bezig met de voorbereiding van de maaltijd die na afloop gezamenlijk wordt genuttigd.
Gelukkig was er nog wat van het eten over dat ik mee naar huis kon nemen voor Roos. Vandaag (20 december) heb ik het losbladig receptenboek van Richard ter hand genomen in mijn eigen keuken en heerlijk Rendang gemaakt met een Sajoer. Dank je Richard! En tot de volgende cursus wat mij betreft. Die begint op 3 februari 2011. Mocht een lezer zin hebben om deel te nemen: schrijf u in bij WVT.
Posted by Picasa

1 opmerking:

Roos zei

Ook mijn dank, want ik heb heerlijk mee kunnen smikkelen - als er eens iets over was.
En nu ook van een door 11 z11 gemaakte rendang met sambal van Ur!
Super lekker.