26 december 2010

Drie ouwe vrienden


"Cor, je bent geen zak veranderd", begroette ik mijn oud collega Cor die me van de bushalte in Purmerend kwam ophalen. "Nou jij ook niet", antwoordde hij. Ach natuurlijk hebben de jaren hun sporen best nagelaten maar na zo'n 20 jaar bleken we, in elkaars ogen althans, de tand des tijds goed doorstaan te hebben.
Ooit, in de zeventiger jaren waren we collegae bij het CLB in Amsterdam. Op de afdeling pathologie en Electronen Microscopie brachten wij ons werkzaam leven door. Ons drietal werd gecompleteerd met Jacques die ook in de buurt van Purmerend woont.
In de middag gingen Cor en ik daarheen. We realiseerden ons heel goed dat die paar jaar dat we zo samen hebben gewerkt een grote invloed hebben gehad. Vooral Jacques had een heel aparte kijk op het belang van harmonie en vriendschap binnen een werksituatie; als de sfeer goed is dan is kwalitatief goed werk ook het resultaat. Dat hebben we in de praktijk mogen brengen in een kort "interbellum", waarin ik het genoegen mocht smaken interim-afdelingshoofd te zijn terwijl de directie op zoek was naar een nieuw afdelingshoofd. Er liepen toen een aantal onderzoekslijnen en door open en vriendschappelijke samenwerking en koppeling van expertise is daar toen een publicatiestroom op gang gekomen die haar weerga niet kende.
Maar ook grappen en heerlijk met de hele afdeling maaltijden genieten, ja ja, toen al. En daarover spraken die drie daar aan de tafel. We hebben afgesproken om dit regelmatig, voorlopig 2 keer per jaar te blijven doen. Dus in juni opnieuw!


Posted by Picasa

Geen opmerkingen: