17 december 2010

Bobby gaat dood!


Rare dag vandaag. Ik zou fijn naar de Entomologiedag in Ede gaan. Gezellig om daar weer mijn vrienden van de insecten en dochter te ontmoeten in de enigszins wetenschappelijke sfeer. Maar nee hoor, de NS had problemen met de electriciteit. Dat hoorde ik al in bus 77 die forse vertraging had omdat veel mensen vanuit de gestrande trein de bus hadden moeten nemen bij het station Bilthoven. Dus snel overgestapt op een bus naar Driebergen-Zeist waar ik na veel tijd inderdaad aankwam, maar geen trein te bekennen zodat ik maar besloot weer naar huis te gaan met bus 50; uitgestapt bij de Biltsche Hoek en via het Houdringhe bos teruggelopen. Het bos was prachtig door de sneeuw en de Lakenvelders stonden doodstil, lijdzaam de tijd te verbijten. Ik maakte van dit alles een winterse fotoserie.
Dus ruim 2,5 uur later was ik weer thuis; koffie gedronken bij Roos en toen samen naar Boerderij Boom en Bosch (boer Dirk voor ons).
In het gezellige winkeltje waar Angelina de scepter zwaait de nodige boodschappen gedaan. Daar kwam ook Dirk binnen met de sombere mededeling dat Bobby dood zou gaan. Ach, Bobby, een lieve inmiddels hoogbejaarde hond. Ik heb bij Dirk een paar winters in de stal meegeholpen toen ik overspannen was. Fijn tussen de koeien en met de hond. We waren erg op elkaar gesteld de hond en ik. Ik ging naar Bobby toe om afscheid te nemen. Moeizaam stond hij op en keek me met zijn staar-ogen aan. Ik sprak wat met hem een aaide hem over z'n kop. Ik hoop maar dat ze hem waardig aan z'n eindje laten komen dus lekker in z'n eigen hok en niet met een spuitje bij de dokter. Als het aan Dirk ligt zal hij op z'n eigen plekkie gaan. Hij had al een paar dagen niet gegeten en dat zegt wat bij Bobby; eten was zijn alles. Voor het verorberen van een koeien-placenta kroop hij zelfs op de mesthoop. Dirk had hem nog een stuk van een verse placenta aangeboden. Hij hoefde het niet meer. Hij drinkt ook niet meer dus het zal niet zo lang meer duren. Bobby bedankt!
Deze foto is natuurlijk van enkele jaren geleden.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: