11 december 2010

Uitzending gemist en Slow Food

Degenen die mijn Bloggies regelmatig lezen hebben kunnen opmerken dat ik, na een fase van regelmatig mopperen over Slow Food, mijn kritiek in die richting niet meer heb geuit. Het contrast tussen wat SFN deed en wat SFI als boodschap heeft, was mij te groot; ik voelde me niet echt thuis bij SFN. Maar wel bij SFI en dat is nog eens duidelijk geworden nadat ik de uitzending heb gezien die over Slow Food, over de Salone del Gusto werd geproduceerd door, hoe kan het anders, de VPRO. (Hoewel ik eigenlijk helemaal nooit TV kijk, ben ik wel tientjeslid van deze omroepvereniging puur vanwege de kwaliteit van haar producties in verleden en, naar blijkt, ook heden).
Want over Slow Food ging de uitzending van Trendspotting. Het heeft me goed gedaan dat ik deze uitzending, dankzij mijn goede vriend Dick op mijn scherm zichtbaar kon maken. En vooral omdat ik nogmaals, na het lezen van de boeken van Petrini, maar nu ook na het luisteren naar hem en de vice-presidente met de moeilijke Indiase naam, mij zo verbonden voel met het gedachtegoed van SF. Ik adviseer iedereen die mijn beweegredenen wil kennen om de uitzending te bekijken.
Overigens denk ik er sterk over om de Salone del Gusto in Turijn, ondanks de hoge kosten maar eens regelmatig te gaan bezoeken. Dat proeven van al die wereldprodukten lijkt mij een onovertrefbaar genoegen! Gelukkig komt er dit jaar ook een dergelijke bijeenkomst in NL; eerst die maar eens bezoeken en inkopen doen.

Geen opmerkingen: