26 december 2010

Ternell


Hoog, aan de doorgaande weg van Eupen naar Monschau ligt Forsthaus Ternell op de Hoge Venen. Je kunt er op weekend dagen direct komen met de bus van Monschau naar Eupen, iedere twee uur. Door de week rijdt daar geen bus, maar het is een leuke tussenstop plaats wanneer je een wandeling maakt. Aan de ene kant loopt de Schwarzbach en aan de andere kant de Helle, de beek waar mijn hart naar uit gaat. Ik ben daar de afgelopen 2 decennia heel vaak geweest.
De eerste keer dat ik langs de Helle liep was in het weekend dat Tsjernobyl ontplofte. Het was prachtig weer destijds en Dick noemde het dan ook met enige spot: "een stralende week". Want ons plan was om een hele week te gaan wandelen. Voor mij was dat de eerste meerdaagse wandeling. En dan door een gebied dat ik niet kende, de Hoge Venen; een magische klank. Heel ingewikkeld kwamen we in Eupen met de trein via Luik en Verviers. En hup door het dal van de Helle naar monschau. Nou, dat konden mijn voeten helemaal niet aan en we kwamen dus niet verder dan Müzenich.
De hele wandeling van een week werd een mengeling van groot plezier en zere voeten. Ik denk er nog met heel veel genoegen aan terug. En de Helle met Ternell als leuke plek om te gaan lunchen of om met kaffee mit Kuchen te beginnen is gebleven!
Posted by Picasa

1 opmerking:

Roos zei

Wat ik mij nog goed herinner is de lucht van dat bronstige hert in de tuin!