07 februari 2022

Ook Drenthe staat onder water

 

Het Gasselter diepje buiten haar oevers getreden


Vandaag prachtig weer en dus samen aan de wandel, opnieuw naar het Balloërveld in Drenthe. Deze keer startten we bij Gasteren. Met een busje voor 8 personen kun je ieder uur in de richting Annen hunebed daar komen. Roos had een leuke track geconstrueerd, maar helaas bleek halverwege dat er ergens met de waterhuishouding was misgegaan; daar waar een wandelpad had moeten liggen was nu sprake van een forse overstroming; het Gasterense diepje leek wel aan hoogmoed te lijden en de Drentse Aa naar de kroon te steken. Er stond bij de oever van het zeer onlangs gereconstrueerde pad een dame van het aannemersbedrijf dat de reconstructie had verricht voor het Drents landschap: "er ligt daar een gloednieuw bruggetje", vertelde ze ons. Niets van te zien, want het bruggetje lag inmiddels onder water en was misschien wel helemaal weggespoeld. Het leek enigszins op de beelden die we uit Limburg zagen met dat verschil dat het hier een natuurgebied was en niet Valkenburg of een ander dorp. Het was al met al een pracht gezicht met watervogels in de nieuwe meren die ontstaan waren, waarschijnlijk door een waterbeheersfoutje: "bedaankt".
Wij liepen via een alternatieve route naar het Balloërveld, via de verkeersweg konden we het niet meer zo kleine Gasselter diepje wel oversteken; het stroomde inderdaad stevig, steviger dan je van zo'n klein stroompje kunt verwachten ook al heeft het stevig geregend. 
Het Balloërveld lag er weer prachtig bij en we liepen naar Rolde en namen daar de bus terug naar Assen. We waren weer lekker op tijd op stal en hebben lekker gegeten. En 's-avonds voor het eerst weer naar de bridgeclub. Daar werd me duidelijk dat er toch wel veel angst is onder de mensen voor Corona. Er waren maar weinig paren die het hadden aangedurfd om te komen en waar we mensen spraken over dat klotevirus bleek de angst toch wel te overheersen. Men had soms maandenlang de (klein)kinderen niet van nabij gezien. Maar wij hebben lekker gebridged!

2 opmerkingen:

Schwarze Milch zei

hoogmoed lijden.

11Science zei

Dank voor de correctie beste J. Is inmiddels aangepast.