24 december 2021

Voorbereidingen

 Vandaag stond wat mij betreft vooral in het teken van de voorbereidingen van de kerstdagen. Ik maakte voor de zekerheid maar een "to-do lijstje". Voor vanavond had ik nassi in gedachten met kippenpootjes. Roos wilde wel weer eens naar de markt van Bilthoven en wilde ook wel weer eens aan kippenboer "Alex" laten zien dat we - ondanks haar vertrek naar Wijhe - nog steeds bij elkaar waren. Hij had mij een keer omstandig uitgemaakt voor "Kareltje", een niet mis te verstane wijze waarop je een door zijn vrouw verlaten man kunt duiden; daarover was ik behoorlijk nijdig en beledigd en was zeker een jaar niet meer bij hem aan de kraam geweest. Pas onlangs had ik er weer eens een kilootje kippenvleugeltjes gehaald omdat Ronja gevraagd had: "opa, neem je weer kippenvleugeltjes mee?", en ja, hoe kun je een wens van een kleindochter in de wind slaan. Dus naar de markt, Alex was niet op de kraam, maar we vonden hem verderop op de markt en dik gearmd gingen we naar hem toe. Grappige kerel, die zich vast wel een beetje schaamde. Bij Hans kocht ik voor de zekerheid nog maar 2 kg volkorenmeel. Op de notenkraam zagen we dat Marco er weer bij was; in geen jaren gezien en we kwamen weer genoeglijk even met elkaar in gesprek; hij is weer terug op de kraam op de vrijdag. Voor de zekerheid kocht ik nog een kilo eigenheimers voor de boerenkool die ik voor 2e kerstdag als Dick komt wil klaarmaken.
Thuis gekomen zagen we een mailtje van Dick dat hij van het bezoek aan zijn Utrechtse vrienden af wilde zien vanwege Corona. Verder belde Tycho terwijl we aan de thee zaten en bedachten we ons dat hij dan wellicht op tweede kerstdag zou kunnen langs komen. En zo zou gebeuren. Bij navraag bleek Douwe al plannen te hebben voor die dag anders had hij ook kunnen aanschuiven.
Intussen ging ik aan de gang en bakte alvast een quiche om morgen mee te nemen naar Hugo en Marjorie. Ik bakte een kerstbrood met spijs, maakte pindasaus voor bij de nassi en kookte de boerenkool; niet voor Dick maar in dit geval voor het bezoek van Tycho.


Geen opmerkingen: