09 december 2021

Aan de wandel met Kees

 

Onderweg fraaie Charolais koeien

Grappig hoe onze paden elkaar hebben gekruist in de afgelopen bijna 50 jaar. In 1974 waren we beiden als ROAG (Reserve Officier Academisch Gevormd) in dienst van Hare Majesteit, oftewel dienstplichtig militair en gedetacheerd bij het Centraal Laboratorium Bloedtransfusiediest (CLB). Toen al wandelden we vrijwel iedere dag tussen de middag zoals ik dat al gewend was uit mijn eerste baan bij de faculteit Geneeskunde afdeling microbiologie aan de VU. Dat wandelen heeft er altijd ingezeten, zowel bij mij als bij Kees. 
In later tijd zijn we elkaar uit het oog verloren, maar enkele jaren geleden hebben we elkaar weer ontmoet; in 1991 waren Kees en zijn vrouw Gerda weer in de Bilt neer gestreken. In de tijd van het CLB woonden zij ook al in de Bilt, vlakbij de plek waar ik nu woon. Moet er altijd aan denken als ik door de straat met de naam Akker fiets.
Voor vandaag had Kees voorgesteld om van Baarn via Groeneveld naar Hilversum mediapark te lopen. Daar was ik lang niet geweest en ik vond het een prima idee. Zo waren we beiden keurig op tijd op station Bilthoven en even later in Baarn. Kees houdt van wandelen, maar ook van uitgebreid kijken en de pracht van de natuur op zijn gemak te bekijken en ook wanneer hij iemand tegen komt daar een uitgebreid praatje mee te maken. Als ik hem dan aanspoorde om verder te lopen klaagde hij zijn nood bij de omstanders: "deze meneer heeft een zweepje in zijn rugzak!". Ik moest er wel om lachen; ben zelf ook een ouwehoer en maak graag praatjes met medewandelaars; bij Kees waren het toch vooral de hondenbezitters met hun schijtbeesten waar hij zich mee wilde verstaan. Hij was goed op de hoogte van de verschillende rassen van met name de herders daar waar ik honden toch vooral beschouw als algemeen geaccepteerde excuses voor mensen om een dagelijks ommetje te maken met alle uitwerpselen van dien.
Mar we hebben buitengewoon plezierig gewandeld; het was prima wandelweer; geen regen terwijl het elders in het land flink heeft geregend naar we later hoorden toen we bij Kees thuis ontvangen werden door Gerda. Ik was uitgenodigd om bij hen te komen eten; was weer bijzonder gezellig en smakelijk. Was al met al een heel geslaagde dag!

Geen opmerkingen: