13 december 2021

Gijs alweer 11 jaar

 

Jarige Gijs met traktaties

Precies 11 jaar geleden werd ik opa; een vermoeide dochter Arja belde mij dat ze het leven had geschonken aan zoon Gijs. Dus een van de eerste dingen die ik vanmorgen deed was de hele familie met een WhatsApp bericht feliciteren. Later kreeg ik een bericht terug van Arja met een blij kijkende Gijs die op school had getrakteerd met - waarschijnlijk - door moeder Arja zelf gemaakte lekkernijen. Waar ze de tijd vandaan haalt is mij onduidelijk, maar ze is net als ik kennelijk gek op het werken in de keuken.
Roos en ik gingen vandaag een wandeling maken van Delden naar Borne, een stevige wandeling van een kilometertje of 20. Stevig doorlopen want het abonnement stelt haar grenzen aan de looptijd. Beetje vroeg voor ons doen opgestaan en inderdaad met de trein van 9 uur op pad; via Zutphen naar station Delden. Daar moesten we wat geld trekken en gingen daarom eerst door het centrum van dit aardige stadje. Daar zagen we een mooi beeldje van een jong paard. De laatste keer dat we in Delden waren was er sprake van hilariteit in het dorp; het beeld van "het paardje" was ontvreemd?! Nu stond het er weer, zij het een kopie van het veulen; prachtig rank,  uitgevoerd in brons. Even verderop konden we inderdaad geld trekken zoals een vriendelijke dame ons desgevraagd had verteld.
Deldens' veulen

Roos had weer op kunstige wijze een track geconstrueerd door het toch wat saaie landschap van Twente; ieder plukje bos doorkruisten wij en dat was gewoon prachtig. Ik vind dat toch wel heel kunstig hoor hoe ze dat telkens weer doet. Ik beheers die kunst niet en laat het construeren van een track van A naar B altijd gewoon direct aan Komoot zelf over; overigens meestal ook een track van bijzondere kwaliteit opleverend hoor; over Komoot niets dan goeds!
We waren ruim op tijd in Borne en uiteindelijk om 16.00 uur weer in Wijhe; geen seconde zelfs in spitstijd gereden, zoals de bedoeling van ons DalVrij Abonnement.

Geen opmerkingen: