25 december 2021

Eerste kerstdag

Marjorie en Hugo voor de foto geposeerd

Een spektaart om mee te nemen vandaag had ik gisteren al gebakken; verder had ik ook voorgesteld om de zelfgemaakte vla, waarover steeds wordt geroemd mee te nemen. Die heb ik vanmorgen eerst vers gemaakt. Met quiche en vla in de rugzak gingen we een boswandeling maken richting station. We waren de deur nog nauwelijks uit toen de telefoon ging; Hugo die aangaf dat we niet zo vroeg hoefden te komen: "vier uur is goed hoor, maar mag ook best half vijf worden". Dat kwam ons wel goed uit want we wilden best even flink in het bos wandelen; het was mooi droog weer en zo'n hele dag maar zitten is niks voor ons. Het was weer behoorlijk druk in het bos; de vrije dag en de Corona maatregelen doen het wandelen als tijdverdrijf eer aan. Wij kennen het bos op ons duimpje en weten dat het vooral rond de Parkeerplaatsen druk is; verderop en op de smalle paadjes komen nauwelijks wandelaars en in het omheinde stuk van het Houdringhebos al helemaal niet. We liepen naar de nieuwe toegang van het Houdringhebos en met een stevige omweg gingen we uiteindelijk naar het station. De aansluiting op CS duurt een kwartier en zo rond half vijf zaten we inderdaad aan de thee bij Hugo en Marjorie. Hugo had gisteren en eergisteren hard gewerkt bij "de slager", slager van Loo hier in de Bilt waar hij al vanaf zijn jonge jaren heeft gewerkt. Nog steeds wordt hij gevraagd om met het waanzinnig drukke kerstweekend bij te springen; hij doet dat graag, maar had deze keer zijn onderarm gekwetst bij het tillen. Ik hielp hem daarom een beetje bij de bereiding van het kerstmaal. Mijn inbreng was gering; Hugo is heel bedreven in de keuken zag ik al; zijn systematische aanpak kwam mij bekend voor. Als hij vroeger iets in elkaar moest zetten deed hij dat ook heel systematisch.
We hebben heerlijk gegeten en met elkaar van gedachten gewisseld. Toen Hugo hoorde dat Tycho morgen bij ons langs zou komen werd hij direct enthousiast: "veel te lang niet gezien, ik kom even langs!". En zo zou geschieden.
Roos moest mij er opmerkzaam op maken dat het al tegen 22 uur liep en dat we echt moesten gaan; was dus gezellig geweest. We zouden een slechte aansluiting hebben op CS, maar de buschauffeur keek zo te zien nog expres of er iemand van de roltrap kwam voor zijn bus 77; en zo waren we binnen een half uur uit en thuis.

Geen opmerkingen: