21 december 2021

Toch weer 16 km

 

16 km, niet gek toch?!

Ik had nog een track liggen van Station Soestdijk naar station Bilthoven. En aangezien het vandaag mooi, droog weer zou worden heb ik de stoute wandelschoenen maar weer opgezocht. Alvast oude papier meegenomen en weggegooid alsmede bakken met groenafval in het kader van het gescheiden afval afvoeren. En vort naar het station. Ook had ik twee bakken meegenomen alvast in de fietstas om melk te gaan halen na afloop van de wandeling.
Het was een forse en eigenlijk in mijn "achtertuin", d.w.z. in het gebied waar ik al zo ontzettend lang wandel. De wandeling van Baarn naar Bilthoven of den Dolder loopt door dit gebied en het is vlakbij Bilthoven feitelijk. Maar merkwaardig genoeg heb ik pas tegen het eind van de wandeling een gevoel van duidelijke herkenning gehad; dat is toch wel heel erg leuk van het laten creëren van tracks door Komoot. 
Het was inderdaad schitterend weer om te lopen en buitengewoon rustig. Onderweg sprak ik nog met een echtpaar dat zich duidelijk verbaasde over het geringe aantal mensen in het bos. Tja, het was wat ver van parkeerterreinen. Ik genoot in ieder geval en kwam lekker bijtijds weer bij mijn oude fietsje en ging naar de zuivelboerderij om inkopen te doen. Heerlijk die boerenkaas en yoghurt,de melk niet te vergeten en een forse staaf boter.
Thuis gekomen werd ik aangenaam verrast door een fraai bloemstuk voor de kerst dat ik van de buurvrouw kreeg; is echt haar specialiteit. Ze vertelde dat ze dit jaar wel 20 stuks maakt voor deze en gene; echt haar hobby. 

Geen opmerkingen: