17 december 2021

Chroompie doet het weer?!

Gisteren, tijdens de wandeling met Ab appte Roos mij met de opmerking: "Je bent morgen welkom".  Dat was niet mis te verstaan; gezellig, dacht ik bij mezelf. Ik sprak af dat ik in de loop van de middag de trein zou nemen.
Na die forse wandeling van gisteren deed ik het rustig aan; dat betekent lekker in bed lezen in het boek van Yalom en nog wat cantates beluisterd van Bach, uitgevoerd door Ton Koopmans; uitvoeringen van hoge kwaliteit. Ik heb de mp3 versies gekopieerd op m'n chroompie en luister de hele bubs systematisch door. Grappig genoeg heb ik het gevoel dat Bach z'n hart, z'n religieuze zelf vooral in de gewijde cantates legt. Zo zijn er in de 200 serie stukken die hij heeft gecomponeerd ter ere en glorie van een koning Augustus; die cantate vond ik inspiratie arm; ik had gewoon minder zin om er naar te luisteren. Overigens vind ik de caffee cantate wel erg leuk om naar te luisteren; die is gewoon geestig, ook door de tekst natuurlijk, maar bepaald niet religieus.
Ik had zo'n gevoel dat de PC weer op orde was nadat de batterij geheel leeg was gegaan door langdurig stil te staan met knipperend lichtje; het knipperde niet meer, dus een volledige lock down van het apparaat. En inderdaad, dat had geholpen en nu pakte hij de WiFi weer als gebruikelijk. De hele actie om hem weer aan de praat te krijgen was dus overbodig geweest. Nu nog de tijd vinden voor het schrijven van al m'n daily blogs.



Geen opmerkingen: