23 december 2021

Die QR code weet wat

Spektaart voor Mariska

Vanmorgen om 9 uur beiden op weg naar Oss; Roos uit Wijhe en ik vanuit station Bilthoven. Uiteindelijk was ik een half uurtje eerder aldaar en nam de bus naar Heesch. We gingen vandaag op bezoek bij Mariska en haar gezin. Door de nieuwe maatregelen was het hele gezin thuis. Bij aankomst zag ik dat Mariska een beetje down was; ze wist niet waarom, maar gaf aan dat ik het inderdaad bij het juiste eind had. Ik pakte mijn tas uit met o.a. een deel van de Quiche, de spektaart die ik speciaal voor haar op verzoek had gebakken en meegebracht. Voor de kinderen had ik wat zoute nootjes meegenomen en voor de keuken nog een stuk boerenboter. Niet zo veel later kwam Roos er al aan; ze was hooguit een half uurtje later dan ik.
We gingen aan de koffie en raakten in gesprek en daar kwam wat mij betreft toch wel de aap uit de mouw; Mariska en Gideon horen tot de anti-vaxers en ontberen derhalve de QR code en dat beperkt je mogelijkheden wel enorm; dat zat haar zo dwars dat het gesprek een bijzonder onaangename wending kreeg. Het werd mij nu wel duidelijk waarom ze zo depressief was.
Later klaarde het wel op en kwam Gideon ook uit zijn werkplek boven en spraken we gezellig wat bij. Ook toonde hij ons het elektronisch instrumentje waarop de kinderen kennis kunnen maken met de toetsen van de piano. Ik speelde daar wat op; leek in niets op een piano, maar wekte wel het enthousiasme van Gideon. 
We dronken nog koffie en toen werd het tijd om weer te vertrekken. Roos ging mee naar de flat; eerste kerstdag gaan we naar Hugo en Marjorie en tweede kerstdag zou Dick komen.



Geen opmerkingen: