14 december 2021

In de keuken

 


Vanmorgen weer terug naar de flat in de Bilt. Ik wilde vandaag wat boodschappen doen; melk halen bij de zuivelboerderij en bij de groenteman vooral ingrediënten voor de rauwkost die ik vooral nuttig om mijn microbioom tevreden te stellen. Deze week heb ik een druk programma voor de boeg; morgen naar broer Jan en schoonzus Thea in Zwaagdijk en donderdag met Ab wandelen over het halve zolen lijntje door de Langstraat. En aangezien Ab heeft aangegeven dat hij blijft eten zal ik dus vanavond al toebereidselen moeten doen; verder zit ik vol (gut, gut wat hebben die pensionado's het toch druk har har).
Dus eerst naar huis gewandeld vanaf het station en de al gekookte boerenkool ontdooid; moest nog wel worden afgewerkt met aardappelen en worst. Bij Boom en Bosch 2 liter melk en een liter stand yoghurt; die is ongehoord lekker; vooral de bovenkant, met de dikke laag zure room bovenop is ongehoord zalig; die heb ik bij thuiskomst dan ook direct opgenuttigd.
Bij de groenteman had ik ook een rood kooltje gekocht om alvast toe te bereiden en in te vriezen; daar maak ik kleine porties van zodat ik na een wandeling direct kan eten; een kwestie van 'smorgens of de avond tevorren te ontdooien zetten.
Al met al heb ik een heerlijke pan boerenkool gemaakt; zal Ab best smaken denk ik! De rode kool was ook weer prima en ook een pan bruine bonen was klaar om in te vriezen. 
Ik had uit de schuur het boek "de therapeut", van Irvin Yalom meegenomen naar boven; ik had het eerder ter hand genomen en weer weggelegd voordat ik het eerste hoofdstuk uit had; niet omdat het boek slecht was, maar omdat psychologie niet echt "mijn ding" is. Yalom ken ik overigens als een ongehoord goede schrijver. Donordochter Jessy is wel geïnteresseerd in psychologie. Voor het slapen gaan heb ik het eerste hoofdstuk van dit boek opnieuw gelezen en nu trok het mij juist helemaal in deze psychologische roman. Ik heb het dan ook in m'n rugzak gestopt om morgen tijdens de reis verder te lezen. Wellicht iets voor Jessy.

Geen opmerkingen: