28 september 2021

Van Lemele naar Ommen

 

Schaapskooi bij Lemele

Tot mijn genoegen bleek Roos ook zin te hebben in een wandeling. Dat bleek pas ruim na het ontbijt; we zaten in de tuin te genieten van het zonnetje; het was prachtig, zonnig weer en eigenlijk een echte wandeldag. Maar we vonden het eigenlijk zonde om met dat heerlijke weer in de trein te gaan zitten. Een heel dilemma dus. Ik stelde voor om dan in de middag te vertrekken en over de half zeven grens te gaan voor de terugweg; en zo zou het gaan.
Roos wilde graag de wandeling van Lemele over de Lemelerberg en Archemerberg doen. En Lemele is op doordeweekse dagen goed bereikbaar met het buurtbusje tussen Ommen en Dalfsen. Zodoende vertrokken we pas om 13.30 met de trein naar Dalfsen en namen daar het busje naar Lemele. Daar aangekomen in het stralende namiddag weer landden we eerst op een terrasje voor een warme chocolademelk en voor Roos een punt appeltaart. Daarna liepen we de track die Roos had bedacht voor de wandeling naar Ommen. 
Dit prachtige stuk Salland is voor ons bepaald niet nieuw maar wel ontzettend mooi. Door het gekozen, wat late wandeltijdstip kwamen we niemand tegen op de route. Het was ook niet zo'n lang stuk; Roos had een nieuwe track geconstrueerd zodat we wel over voor ons nieuwe paden liepen. Zo rond half zes gingen we op een bankje een bammetje verorberen. Roos merkte op dat we met stevige pas en direct vertrek de gewenste trein in Ommen nog konden halen. Dus uiteindelijk nog met stevige pas naar Ommen gestiefeld en de trein keurig gehaald. In Zwolle splitsten zich onze wegen en namen we afscheid. Waren een paar gezellige dagen geweest met succes in de bridgeclub gisteravond. De uitslag kon gisteravond niet bekend gemaakt worden door een technisch probleem. Maar vanmorgen bleek dat we op de tweede plaats waren geëindigd met ruim 60 % en slechts enkele tienden van procenten minder dan het paar dat op de tweede plaats was geëindigd, het paar waar Roos die malle uitglijder tegen maakte. Ik bedoel maar har har.

Geen opmerkingen: