26 september 2021

Een zootje paardenbloem bladeren

 

De paardenbloembladeren

Het was me bij eerdere wandelingen opgevallen dat er in de buurt van Putten erg veel paardenbloemen groeien en van een soort met opvallend grote bladeren. Makkelijk oogsten; ik wil voor de wintermaanden een voorraad paardensla invriezen; de vezels in deze stevige bladeren blijven vast wel voldoende intact om hun heilzaam werk adequaat te blijven verrichten.
Desgevraagd construeerde Roos voor mij een relatief korte wandeling aan de "andere kant" van het spoor tussen Ermelo en Putten; daar kom je die eerste klas paardensla tegen. Inmiddels noem ik haar bij mijn complimenten die ik haar al wandelend onderweg per WhatsApp verstuur mrs. Tracknose; ook dezekeer was zij er weer in geslaagd om heel prettige wandelpaden uit te zoeken en vast te leggen.
Direct achter station Ermelo begon de wandeling en via de track van "mrs Tracknose", over het platteland, vaak gebruik makend van klompenpaden en de bekende wit-rood markeringen van andere paden liep ik in 10 kilometer naar station Putten. En onderweg heb ik inderdaad een forse hoeveelheid nog kakelverse bladeren geoogst. Thuis in de flat heb ik die gespoeld om het stof te verwijderen. Morgen ga ik ze fijn snijden, enigszins drogen en invriezen voor de winter.

Geen opmerkingen: