09 september 2021

Heel welkom

 

Bankje voor de vermoeide wandelaar op tiendweg

Voor vandaag had ik de zelfde wandeling gepland als onlangs; die oude wandeling over de tiendweg van Oudewater richting Haastrecht en dan via Vlist naar Schoonhoven. De vorige keer viel letterlijk in het water omdat het langdurig regende. Deze keer had ik gepland om na afloop van de wandeling de bus naar Gouda te nemen en dan kijken of Joke thuis was. Ik had alvast voor de kids worst in de rugzak gedaan; kon ik nu in ieder geval niet vergeten. Bij de vorige keer was de eerste vraag die Ronja mij stelde: "Opa Eef, heb je worst meegenomen?", en ik moest tot mijn schande erkennen dat dat helaas niet het geval was. Ik had de kinderen vandaag niet onder ogen durven komen zonder de gedroogde worst. Ik had nog m'n laatste metworst van "Veldvarkens" als extra meegenomen.
Deze keer nam ik de buurtbus vanuit Woerden; die voerde langs de plek waar ik gisteren had gelopen richting Papenkop. Bij halte Molenwal in Oudewater stapte ik uit en liep over de tiendweg. Deze keer kwam ik zelfs twee heren tegen die aan het vissen waren. Ik had al gemerkt dat de watertjes aan beide kanten van de tiendweg vol met vis zaten. Telkens schoot er een school vissen weg als ik ergens langs kwam. Er zat ook snoek aldus de vissers; een van hen had onlangs een voorn verspeeld aan een snoek die hem van de haak afsnaaide in zicht van de visser. Hij had het niet zo op snoek: "die tanden vind ik maar niks", vertrouwde hij me toe.
Even verderop bij een kruising met een weg was een bankje; daar heb ik mijn meegenomen maaltijd met snijbiet uit de tuin van Roos opgesmikkeld. En weer verder; het was deze keer droog. In Vlist had ik het gevoeld dat het misschien wel te laat zou worden om onverwacht bij Joke langs te gaan; ik keek voor de bustijd van de bus van Vlist naar Gouda, maar die ging pas weer over een uur. Dus door naar Schoonhoven. Daar gaat de bus naar Gouda zelfs 6 keer per uur! Ik belde Joke even en ik was helemaal welkom; kreeg zelfs de kids aan de lijn; kon hen nauwelijks verstaan door de verkeersherrie. Ronja vroeg inderdaad onmiddellijk naar de worst.
Gezellig om weer te midden van het gedruis te zijn. Obligaat voorlezen in de tuin. Joke had wat extra gekookt zodat ik lekker gezellig mee kon eten. Uiteindelijk vertrok ik pas weer rond tien uur; was een gezellige middag en avond geweest. Joke deed me nog uitgeleide naar de bushalte waar we nog wat verder kletsten. 

Geen opmerkingen: