29 juni 2019

Vergadering en lekker eten in Leiden

Wat was het een hete dag vandaag, We hadden een tweetal activiteiten in Leiden. Allereerst de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Vereniging Rembrandt waar wij beiden lid van zijn en daarna een gezellige eetafspraak met Marieke.
De ALV verliep heel genoeglijk. Na het huishoudelijk gedeelte dat de voorzitter op bijzonder professionele wijze maar toch ludiek leidde. Met moderne stemkastjes kon de ledenvergadering beslissen over het financieel jaarverslag alsmede over een aantal voorstellen van het bestuur.
Tot slot een uitgebreide toelichting over de verandering die het museum De Lakenhal had ondergaan de afgelopen paar jaar. De directeur van het museum deed dat op voortreffelijke wijze. Vrijwel alle deelnemers aan de ALV gingen vervolgens naar het museum dat aan de overkant van de schouwburg waar de ALV plaatsvond ligt. Wij konden helaas niet deelnemen aan het bezoek aan de Lakenhal; de ALV was nogal fors uitgelopen en wij hadden een eetafspraak om 18.30 bij het restaurant "Eigenwijs" waar Oskar, de partner van Marieke werkzaam is.
Het was aan de andere kant van het centrum en het was vreselijk benauwd en warm; we waren keurig op tijd aldaar en even later kwam een verhitte Marieke ook aangefietst. We hadden alvast binnen kennis gemaakt met Oskar en gingen aan tafel. Hij excuseerde zich voor de warmte in het restaurant,maar ach, het was overal ontzettend heet deze dag. Ik zag de kaart en was direct verkocht; vergelijkbaar met "Erm" en met het restaurant waar we deze week al met Douwe hadden gegeten "Naast de buren" in Groenekan; gewoon lekkere maaltijden zonder flauwekul. En inderdaad,ik at gebakken mosselen die voortreffelijk waren klaar gemaakt overspoeld met een "Texelse Skuumkoppe". Oskar had het ontzettend druk want ondanks de drukkende hitte zat de "eterij en drinkerij Eigenwijs" behoorlijk vol. Desondanks schoof hij af en toe aan bij onze tafel om nader kennis te maken: aardige kerel!
We namen afscheid en mijn OV-engel zorgde voor een keurige busrit naar het station Leiden. Was een gezellige dag geweest. Gelukkig koelde het behoorlijk af toen de avond eenmaal was gevallen. Heerlijk geslapen in ieder geval, ondanks de muggen. 

Geen opmerkingen: