23 juni 2019

Een muzikaal weekend

En vandaag weer naar een concert; Orkest van Utrecht gaf een concert in de Gregoriuskerk in Bilthoven Noord. Menno had ons erop attent gemaakt  en voor kaarten gezorgd. Het Orkest van Utrecht vierde haar vijfde lustrum en had stevig uitgepakt; het vioolconcert van Bruch vormde de hoofdmoot, vooraf gegaan door een ouverture van Brahms met Symfonie nr 1 eveneens van Brahms als afsluiter.
Grappig die ouverture met het Iovivat thema aan het eind en een ander studentenlied in het begin; een melodie waarop in vroeger jaren iets gezongen werd als: "En er is geen club in Holland die de onze kan verslaan", maar dat weet ik niet meer precies.
Het tweede deel van het vioolconcert van Bruch vond ik weer fantastisch; ik kon haast niet stil blijven zitten; de 22-jarige soliste Svenja Staats kreeg terecht een daverend applaus waarop ze als toegift nog de Sarabande uit de tweede Partita voor viool (Youtube versie is van Hillary Hahn) van Johann Sebastian speelde. Weergaloos!
We spraken uitgebreid met Menno; Roos nam zijn cello mee naar huis als afgesproken; Menno moest in haast naar een afspraak.

Geen opmerkingen: